Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćina Kalesija: Obavještenje u vezi za izdavanje izvoda iz matičnih evidencija

Općina Kalesija: Obavještenje u vezi za izdavanje izvoda iz matičnih evidencija

Služba za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Kalesija obavještava korisnike Centra za pružanje usluga da je na području FBiH u nekoliko općina/gradova došlo do nestašice obrazaca, odnosno izvoda iz matične knjige rođenih.

S tim u vezi Služba za opću upravu i društvene djelatnosti svakodnevno bilježi znatno povećanje broja zahtjeva za izdavanje istih što će vrlo brzo dovesti do nestanka obrazaca i našem u Centru za pružanje usluga.

Kako bi se izbjegao taj scenarij, Služba za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Kalesija obavještava pravna lica (državne organe, škole, javne ustanove/preduzeća, visokoškolske ustanove) da se na njihov zahtjev može izdati uvjerenje o podacima iz matičnih evidencija za lica čiji se podaci nalaze u Jedinstvenom centralnom matičnom registru Federacije BiH.

Molimo državne organe, škole, visokoškolske i druge ustanove i institucije koje imaju namjeru raspisivati konkurse, oglase, pozive i sl. da uzmu u obzir trenutnu situaciju u vezi sa nedostatkom izvoda iz matičnih evidencija, te da iskoriste mogućnost traženja uvjerenja putem Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Kalesija i prihvate od aplikanata ovo uvjerenje kao zamjenu za izvod iz matične knjige rođenih jer se na istom nalaze svi potrebi podatci kao i na izvodu iz MKR.

Također, građane pozivamo da izvode iz matične knjige rođenih koje su ranije preuzimali u Centru za pružanje usluga Općine Kalesija kopiraju i ovjere jer je obrazac/izvod iz matične knjige rođenih bez vremenskog ograničenja i rok važenja je trajan, saopćeno je iz općine Kalesija.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO