Petak, 3 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćina Kalesija angažovala više uposlenika koji pomažu građanima na popunjavanju dokumentacije 

Općina Kalesija angažovala više uposlenika koji pomažu građanima na popunjavanju dokumentacije 

Općinski načelnik Sead Džafić unutrašnjom preraspodjelom na poslovima pružanja informacija i pomoći građanima angažovao je pet puta više uposlenika kako bi se građanima Kalesije pomoglo pri popunjavanju dokumentacije za apliciranje na javni poziv koji je raspisan za dobijanje pomoći u kupovini ogrjeva za zimsku sezonu, od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Građani u strahu da ne zakasne sa pribavljanjem i predajom dokumentacije u prvim danima su napravili velike gužve, a samim tim su se pojavili i mnogi obrasci sa greškama, pa smo odlučili da ispred zgrade Općine postavimo stolove gdje naši uposlenici vrše popunjavanje i ovjeru obrazaca a sve sa ciljem da pomognemo našim građanima koji apliciraju na ovaj vid pomoći, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Ukoliko bude potrebe u narednim danima ćemo pridužiti i radno vrijeme Organa uprave do 19:00 sati, rekao je Džafić.

Prijavni obrazac može se preuzeti u Općini Kalesija i na licu mjesta popuniti te predati. Uz prijavu je potrebno predati CIPS prijave svih članova domaćinstva, kućnu listu i dokaz o bankovnom računu jer je to način da sredstva budu uplaćena krajnim korisnicima. Korisnici penzija koji penzije primaju putem pošte, a nemaju otvoren račun u banci, u prijavnom obrascu trebaju navesti ime i prezime vlasnika računa, broj računa i naziv banke (nekoga od srodnika).

Prijave se mogu preuzeti i na web stranicama Vlade FBiH, Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, na stranicama kantonalnih ministarstava i općina, s tim da ako se preuzimaju elektronske prijave onda one moraju biti isprintane, popunjene i potom sa ostalom dokumentacijom predate u nadležnu općinu.

Više od 64,5 miliona maraka iznosi finansijska podrška Europske unije Bosni i Hercegovini  u cilju ublažavanja negativnog socioekonomskog utjecaja energetske krize. Procjena Ministarstva rada i socijalne politike je da će taj iznos biti raspoređen na oko 109 hiljada domaćinstava.

Javni poziv otvoren je do 10. novembra, a prijave se podnose u nadležnim općinama. Ranije je saopšteno da svako domaćinstvo može dobiti maksimalno 600 KM pomoći.

(Press općine Kalesija)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO