Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćina i Odbojkaški savez BiH za pet osnovnih škola obezbjedili 50 lopti

Općina i Odbojkaški savez BiH za pet osnovnih škola obezbjedili 50 lopti

Zahvaljujući saradnji koju Općina Kalesija ima sa Odbojkaškim savezom Bosne i Hercegovine, sinoć je u sali MSŠ Kalesija pred početak ¼ finalne utakmice Kupa FBiH između domaće Bosne i Bosne iz Sarajeva upriličena podjela 50 odbojkaških lopti te 15 traka za odbojku za učenike osnovnih škola u Kalesiji.

Mi imamo pet osnovnih škola i svaka od njih je dobila po 10 odbojkaških lopti i po tri trake, što će svakako koristiti na časovima tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Riječ je o kvalitetnim odbojkaškim loptama, a pored centralnih škola lopte će biti raspoređene i na područne škole, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Načelnik Džafić je sportsku opremu dodijelio u prisustvu predsjednika odbojkaškog saveza BiH Alije Fatića koji je istakao da je Kalesija grad odbojke i da je ova mala općina u proteklom periodu dala veliki broj reprezentativaca i reprezentativki ali i selektora te se nada da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

I Fatić i Džafić su kazali da će Općina i Odbojkaški savez BiH nastaviti saradnju a sve u cilju da se pomogne mlađim generacijama da zavole odbojku i da se Kalesija vrati na stare puteve slave kada je u pitanju ovaj sport.


Press općine Kalesija

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO