Utorak, 30 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOK Bosna Kalesija slavi 30.godišnjicu

OK Bosna Kalesija slavi 30.godišnjicu

OK Bosna Kalesija ovih dana obilježava 30.godišnju od osnivanja kluba. Tim povodom će biti održan odbojkaški turnir u nedjelju, 13.avgusta u dvorani MSŠ Kalesija, sa početkom u 10 sati.

Iz OK “Bosna Kalesija pozivaju bivše igrače kluba i sve one koji su u dosadašnjem periodu podržavali rad kluba da prisustvuju ovoj svečanosti.

Nakon odbojkaškog turnira održat će se druženje bivših i sadašnjih članova OK Bosna Kalesija.

Podsjećamo, OK Bosna Kalesija je formiran ratne 1993.godine u izuzetno teškim i jako skomnim uslovima za rad. Neposredno nakon osnivanja klub se takmičio u Kantonalnoj ligi, da bi vrlo brzo osigurao plasman u Prvu ligu BiH.

Najbolji rezultati su ostvareni u sezoni 1996/97., kada je osvajanjem trećeg mjesta u Prvoj ligi BiH „Bosna“ obezbijedila nastup u KUP-u CEV-a. Nakon poraza u prvom meču u Austriji, odbojkaši „Bosne“ su u revanšu u Tuzli savladali austrijsku ekipu „Puntigamer“, rezultatom 3:2 u setovima. Bila je to utakmica za povijest, jer je pobjeda kalesijske „Bosne“ bila prva međunarodna klupska pobjeda od samostalnosti države BiH.

Stariji ljubitelji odbojke sa nostalgijom pamte postratne godine u kojima je OK Bosna Kalesija bio u samom vrhu bh-a odbojke. U to vrijeme dvorana MSŠ Kalesija bila je premala da primi sve navijače koji su željeli pružiti podršku svome klubu u prvenstvenim ili KUP utakmicama.

OK Bosna Kalesija je i najtrofejniji kalesijski klub koji je dao desetine vrhunskih odbojkaša koji su nastupali i za reprezentaciju BiH, a neki od njih su imali i veoma uspješne igračke karijere u inostranstvu.

Ovaj klub je najzaslužniji što je odbojka opšteprihvaćena među Kalesijcima i što mlađe generacije i danas rado biraju da se bave odbojkaškim sportom.

Radio “Feral” upućuje iskrene čestitke OK “Bosna” Kalesija u povodu obilježavanja 30.godišnjice od osnivanja kluba i nadamo se da će i generacije koje dolaze sačuvati klub u budućnosti i kvalitetnim radom omogućiti budućim generacijama da Kalesiju, kao prepoznatljivu odbojkašku sredinu, zadrže na mjestu na kojem su ih postavile generacije igrača, trenera i sportskih radnika koje su prethodnih 30.godina ostavile dubok trak u odbojci.

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO