Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOdržana 28.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Održana 28.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Vijećnici Općinskog vijeća Kalesija su na današnjoj sjednici donijeli Odluke o razrješenju Jasmina Osmančevića (SD) sa pozicije zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija i imenovanju Fahete Valjevac (SDA) na ovu poziciju.  

Općisko vijeće Kalesija je za predsjednicu Upravnog odbora Javne ustanove Bosanski kulturni centar “Alija Izetbegović” Kalesija imenovalo Amru Alibašić iz Kalesije. Ona je imenovana na period do isteka mandata aktuelnog saziva Upravnog odbora Javne ustanove BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

Na osnovu usvojenog Plana proljetne sjetve u 2024. godini, za obrađivanje poljoprivrednog zemljišta je prijavljena ukupna površina od 4.321,22 ha što je za 504,07 ha više nego što je prijavljeno u protekloj godini.

Vijećnici su prihvatili i Odluku o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene m² korisne stambene površine iz 2023. godine na području općine Kalesija i Odluku o razrješenju i imenovanju člana Komisije za etički kodeks izabranih zvaničnika Općinskog vijeća Kalesija.

Usvojen je Izvještaj o radu za 2023.godinu i Program rada Sportskog saveza općine Kalesija za 2024.godinu.

Također, usvojen je Izvještaj o radu Općinskog vijeća, Stručne službe i Radnih tijela Općinskog vijeća Kalesija za 2023. godinu i Izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku općinskih službi za upravu – općine Kalesija za 2023.godinu.  

Razmatrana je Informacija o boravku raseljenih lica i ostvarenom povratku na području općine Kalesija u 2023. godini, Informacija o stipendiranju učenika i studenata na području općine Kalesija školske/akademske 2022/2023. godine i razmatranje i prihvatanje teksta nacrta Zakona o oružju i municiji.

Općinsko vijeće Kalesija je na 28.redovnoj sjednici je jednoglasno usvojilo inicijativu vijećnika Hasada imamovića (SBB) da se izvrši izmještanje Službe za pedijatriju Doma zdravlja Kalesija sa Službom za vakcinaciju u prostor koji ima dva ulaza i čekaonicu za zdravu i bolesnu djecu.

Općinsko vijeće Kalesija osudilo napad na porodičnu kuću vijećnika Admira Karića.

Općinsko vijeće Kalesija najoštrije osuđuje napad na porodičnu kuću Admira Karića, vijecnika u Općinskom vijeću Kalesija, koji se dogodio prije dva dana u naselju Dubnica. Način na koji je isti izveden, u momentu dok su u kući bili vijećnik Karić sa suprugom i dvoje djece, izaziva jezivi strah i nesigurnost za živote i imovinu građana Općine Kalesija.

Pozivamo nadležne organe da poduzmu sve zakonom dozvoljene mjere i radnje kako bi se rasvijetlio ovaj gnusni čin napada na porodicu Karić, kao i da učine dodatne napore i pošalju poruku našim sugrađanima da su sigurni a onima koji imaju zle namjere da u njima nikada neće uspjeti.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO