Srijeda, 8 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOdržana 26.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Održana 26.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Općinsko vijeće Kalesija je na 26.redovnoj sjednici usvojilo Odluku o rebalansu budžeta za 2023.godinu u iznosu od 16.036.653,00 KM. Rebalansirani budžet je povećan za 1.380.561,00 KM. Podsjećamo, Budžet općine Kalesija prije usvojenog rebalansa iznosio je 14.656.092,00 KM. Obrazloženo je da se rebalansu budžeta pristupilo zbog priliva sredstava za nove projekte koje obezbjeđuje Ministarstvo za boračka pitanja TK, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK, Ministarstvo za rad socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Usvojena je Odluka o dodjeli na upravljanje i korištenje dijela objekta Mjesnoj zajednici Tojšići, kjoj se daje na upravljanje i korištenje prvi sprat na kojem je smješteno pet prostorija u objektu tzv. ”Pekara”.

Vijećnici su podržali Odluku o raspisivanju Javnog oglasa za izbor kandidata za predsjednika u Upravnom odboru Javne ustanove BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija iz reda osnivača. Data je saglasnosti na Odluku o zaključivanju ugovora o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom radi oblikovanja građevinske parcele sa Privatnom zdravstvenom ustanovom Apoteka “O.S PHARM” Prnjavor-Kalesija.

Razmatrana je Informacije o provedbi Akcionog plana za Rome, Informacije o primjeni protokola intervencije u slučajevima nasilja u porodici na području općine Kalesija i Nacrt zakona o muzejskoj djelatnosti.

Vijećnici Općinskog vijeća Kalesija su na 26.redovnoj sjednici usvojili inicijativu vijećnika Admira Karića da se što prije kreiraju preduslovi i naprave/obilježe parking mjesta sa osobe sa invaliditetom. Osim obilježavanja “običnih” parking mjesta sa oznakom za invalide, u procentim predviđenim zakonom, u centru Kalesije u blizini Doma zdravlja i Općine napraviti dva parking mjesta za OSI koje  posjeduju PMV prilagođene svojim potrebama.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO