Održana 22.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Vijećnici Općinskog vijeća Kalesija su na 22.redovnoj sjednici usvojili Odluku o dodjeli na upravljanje i korištenje prostora Mjesnoj zajednici Jajići, Odluku o razrješenju i imenovanju članova stalnih radnih tijela Općinskog vijeća Kalesija, Odluku o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje člana i utvrđivanju prijedloga kandidata za imenovanje člana Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija i Odluku o raspisaivanju Javnog oglasa za imenovanje prijedloga kandidata za predsjednika i člana Nadzornog odbora JP „Vetrinarska stanica“ Kalesija.

Usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta općine Kalesija za prva tri mjeseca ove godine, Izvještaj o radu i poslovanju u 2022. godini javnih preduzeća čiji je osnivač općina Kalesija: JP “Vodovod i kanalizacija Kalesija” d.o.o. Kalesija i JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.

Općinsko vijeće je razmatralo Informaciju o radu mjesnih zajednica sa osvrtom na funkcionisanje i rad vijeća mjesnih zajednica i finansijsko poslovanje istih u 2022. godini, Informaciju o stipendiranju učenika i studenata na području općine Kalesija školske/akademske 2021/2022. godine, Informaciju o higijensko – epidemiološkoj situaciji na području opštine Kalesija za prošlu godinu i Informaciju o stanju u oblasti socijalne i dječije zaštite na prostoru općine Kalesija.

Također, razmatrana je Informacija o stanju maloljetničkog prestupništva na području općine Kalesija i Informacija o provođenju protokola za postupanje u slučajevima prosjačenja, skitnje, radne eksploatacije i drugih vidova zloupotrebe djece.

Na prijedlog ovlaštenog predlagača sa dnevnog reda je povučena Odluka o imenovanju Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu,

Admir Karić je u ime Kluba Naroda i pravde predložio da Općina Kalesija, Općinski načelnik, iz Budžetske rezerve, izdvoji 20.000 KM pomoći za poplavljeno područje Krajine: 10.000 za Grad Bihać, 5.000 za Bosanska  Krupa, 5.000 za Sanski Most. Međutim, nakon obrazloženja Sulmina Herića, pomoćnika općinskog načelnika, da će općina Kalesija iz budžetske rezerve izdvojiti 10 hiljada KM za područja pogođena poplavama u Krajini, Karić je povukao svoju inicijativu.  


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *