Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOdržana 18.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Održana 18.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Općinsko vijeće Kalesija je na 18.redovnoj sjednici usvojilo Odluku o utvrdivanju prosječne konačne građevinske cijene m2 korisne stambene površine iz 2022., godine na području općine Kalesija. Prosječna konačna građevinska cijena 1 m² izgrađene korisne stambene površine u 2022.godini na području općine Kalesija iznosi 1.125,00 KM.

Usvojena je Odluka o davanju saglasnosti na Odluku o zaključenju ugovora o prodaji neizgradenog građevinskog zemljišta putem javnog nadmetanja-licitacije. Ovom Odlukom pristupit će se zaključenju ugovora o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta sljedećim fizičkim i pravnim licima:Rizvić (Ramiz) Mersudin, Kahrimanović (Fadil) Hazim, Muminović (Omer) Almedin, Vildić (Mujo) Fadil, Spahić (Mumin) Nermina, Ibralić (Salih) Mirsad, Majdačnić (Šemso) Šefika, Avdić (Esed) Senad, Izgradnja d.o.o. Teočak, Hasanović (Hasan) Džemal, Sakić (Ahmet) Dževad, Husić (lbrahim) Zijo, Mujkić (Fahrudin) Emir.

Prihvaćen je Program izgradnje i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u periodu 2023.-2024. godina i Program rada Sportskog saveza općine Kalesija, sa planom raspodjele sredstava za 2023, godinu. Na osnovu usvojenog Plana raspodjele, sportskim klubovima na području općine Kalesija na raspolaganju će biti sredstva u iznosu od 170 hiljada KM.

Mujo Tosunbegović je, u ime ovlaštenog predlagača, sa dnevnog reda povukao Plan proljetne sjetve za 2023. godinu.

Vijećnici su u nastavku sjednice usvojili Kriterije za izradu Plana izgradnje i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija.

Usvojen je i Izvještaj o radu Općinskog vijeća, Stručne službe i radnih tijela Općinskog vijeća Kalesija za period 01.01. – 31.12.2022. godine, kao i Izvještaj o radu Sportskog saveza općine Kalesija za 2022. godinu.

Kao posljednja tačka dnevnog reda razmatrana je Informacija o provedenim Općim izborima održanih 02.10.2022.godine.

Usvojene su inicijative Mirsada Omerovića da se izvrši obilježavanje usporivača brzine horizontalnom i vertikalnom signalizacijom u naselju Olanovica. Da se izvrši postavljanje usporivača brzine u Sarajevskoj ulici u MZ Kalesija Centar.

Usvojena je inicijativa Edina Majdančića (SDA) da se obezbijedi lokacija za postavljanje kontejnera za elektroničku otpad.

Ni na ovoj sjednici nije prihvaćen prijedlog Kluba Naroda i pravde da se u dnevni red uvrsti Odluka o smanjenju vijećničkih paušala.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO