Četvrtak, 28 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOdržan ulični kros za učenike i učenice kalesijskih škola

Održan ulični kros za učenike i učenice kalesijskih škola

U organizaciji Općine Kalesija i Sportskog saveza danas je u povodu 23.maja Dana Općine Kalesija održan ulični kros učenika osnovnih i srednje škole.

U kategoriji srednjih škola dječaci, prvo mjesto osvojio je Admir Hasanović, drugi je bio Semir Alibašić dok je treći Ajdin Muminović.

Kada je riječ o djevojčicama u istoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je Lejla Jajić, drugo Amila Musić treće mjesto Melisa Mehanović.

U konkurenciji šestih i sedmih razreda dječaci, prvo mjesto osvojio je Melin Hasić, drugo Daris Ćosić i treće Samer Musić.

Kod djevojčica prvo mjesto zauzela je Anida Musić, drugo Amna Musić i treće Ajsela Suljić.

Tarik Čirak zauzeo je prvo mjesto u kategoriji osmih i devetih razreda, a druga pozicija pripala je Eldaru Čirak, a treće mjesto osvojio je Arif Habibović.

U ovoj kategoriji Azra Krajnović je uzela prvo mjesto, drugo Džejla Bukvić te treće mjesto Amna Musić.

Zahvalnice i medalje najboljima uručio je općinski načelnik Sead Džafić koji je u svome obraćanju kazao da mlađi naraštaji treba da znaju da danas 23.maja trče svoju slobodu, odnosno da žive u slobodi koji su im omogućili najhrabriji sinovi domovine Bosne i Hercegovine.

On je također zahvalnice uručio i profesorima i direktorima osnovnih i srednje škole za doprinos obilježavanju ovog bitnog datuma.



Presss općine Kalesija

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO