Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOdlična sezona za OK “Bosna” Kalesija: Rezultate ostvarili sa igračima i trenerima...

Odlična sezona za OK “Bosna” Kalesija: Rezultate ostvarili sa igračima i trenerima koji su cijelu sezonu trenirali skoro svaki dan potpuno besplatno

Nakon što je završena sezona, u OK “Bosna” Kalesija sumiraju utiske. Kažu da je za odbojkaški klub ovo bila odlična sezona. Ono što je bitno napomenuti jeste da su se takmičili u svim selekcijama u takmičenjima odbojkaškog saveza FBiH. Pionire i juniore očekuje državno takmičenje.

Pioniri su osvojili prvo mjesto na regionalnom takmičenju i prvo mjesto na federalnom takmičenju te plasman na državno koje se igra 11/12. 05.2024.godine.

 Također pioniri našeg kluba su igrali za Osnovnu školu Rainci Gornji i osvojili 1. mjesto na općinskom i prvo mjesto na kantonalnom takmičenju. Kadetska selekcija je osvojila 3 mjesto na regionalnom takmičenju. Juniori su osvojili 2. mjesto na regionalnom takmičenju i 2. mjesto na federalnom takmičenju te plasman na državno koje se igra 25/26. 05.2024.godine. Vrhunac svega su seniori koji su kao najmlađa ekipa osvojili prvo mjesto u Superligi FBiH i plasman u Premier ligu BiH. Vrijedi istaći da sve ove rezultate smo ostvarili sa igračima i trenerima koji su čitavu sezonu tačnije 7. mjeseci trenirali skoro svaki dan potpuno besplatno.” kažu iz OK “Bosna” Kalesija.

Trenutno klub broji oko 50 članova a u naredom periodu planiraju pokrenuti školu odbojke u svim osnovnim školama na području općine jer od strane djece za ovaj sport vlada veliko interesovanje.

Vrijedi napomenuti i da je svaku našu domaću utakmicu sala bila puna a i neke gostujuće utakmice. Sasvim sigurno da smo po rezultatima a i posjećenosti na utakmicama najbolji klub na našoj općini, a i jedini muški odbojkaški klub iz Tuzlanskog kantona koji će igrati u Premier ligi. Trenutno svoje treninge izvodimo u MSŠ Kalesija i osnovnoj školi Rainci Gornji.” dodaje Jasmin Požegić te ističe da su zahvalni direktorima pomenutih škola na velikoj pomoći i saradnji prilikom davanja termina.

Podsjećanja radi, seniri će domaće utakmice Premijer lige igrati u sali MSŠ Kalesija. U sezoni 2018/2019. momci su domaće utakmice Premijer lige igrali u dvorani u Sapni.

(Neon TV)

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO