Utorak, 30 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaObilježena 30.godišnjica OK „Bosna“ Kalesija (FOTO)

Obilježena 30.godišnjica OK „Bosna“ Kalesija (FOTO)

OK „Bosna“ Kalesija danas je obilježio 30.godišnjicu od osnivanja kluba. Na poziv kluba odazvalo se oko 100 bivših i sadašnjih igrača, trenera i članova Uprave najtrofejnijeg kalesijskog kluba.

Bila je ovo sjajna prilika za susret i druženje nekadašnjih odbojkaša koji su krajem prošlog i početkom ovog vijeka bili respektabilna i izuzetno poštovana odbojkaška ekipa, koja je igrala jako važnu ulogu u bh-a odbojci.

Na odbojkaški teren u dvorani MSŠ Kalesija su ponovo, nakon više od 25.godina, istrčali igrači koji su bili u prvoj generaciji ali i oni koji su nastupali za OK „Bosna“ Kalesija u postratnim godina poput: Nedžada Hasanovića, Jasmina Hodžića, Elvira Huremovića, Bajre Suljkanovića, Admira Lolića, Fahrudina Bureka, Mensura Malovića, Nedžada Imamovića, Fuada Kulanića, Ersedina Alića, Adnana Karića, Elvisa Fazlića i drugih.  

Prisutni su bili i Nijaz Karić, Hazim Halilović, Nijaz Alić, Hazim Jusufović, Vehid Hendić, Edin Glogić i Rašid Tubić koji su, kao članovi uprave ili treneri,  u proteklim godinama dali ogroman doprinos za uspješan rad i funkcionisanje kluba.

Na turniru, revijalnog karaktera, nastupilo je četiri ekipe, raspoređene po generacijama.

Članovi najstarije generacije su, iako duži niz godina nisu aktivni, ipak pružili dostojan otpor mlađima za koje su, između ostalih, nastupili: Aldin Džafić, Hugo Bešlić, Jasmin Požegić, Mirel Karić i drugi.

U drugoj utakmici su, protiv ekipe koja trenutno igra za OK „Bosna“, nakon dužeg vremena ponovo u istom timu nastupili: Sabahudin Burek, Mensur Alić, Mirza Tubić, Mirnes Mešić, Mirnes Mešanović, Suad Jakubović, Memsud Mešanović…

Nakon odbojkaškog tunira nastavljanjeno druženje članova kluba.

Okupljanjem u povodu obilježavanja godišnjice kluba, članovi OK „Bosna“ Kalesija su poslali prelijepu sliku i pokazali da je odbojka sport koji ima svoje duboke korijene u Kalesiji, da su stvorena neraskidiva prijateljstva i da će i u godinama koje dolaze biti onih koji će održavati odbojkaški sport na ovim prostorima.

OK „Bosna“ Kalesija sretna 30.godišnjica.  

FOTO:

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO