Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaObilježen Dan MZ Tojšići

Obilježen Dan MZ Tojšići

Delegacija Općine Kalesija predvođena načelnikom Seadom Džafićem, šeficom u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hatom Mujčinović, šefom Službe za budžet i privredu Sulminom Herićem i savjetnikom Alijom Džafićem, predstavnici Vijeća MZ, boračke organizacije, predstavnici OŠ Tojšići, članovi KUD-ova i građani položili su danas cvijeće i proučili fatihu na Centralnom spomen obilježju u Tojšićima u sklopu obilježavanja Dana ove mjesne zajednice.

Izuzetno mi je drago što danas na obilježavanju MZ Tojšići vidim veliki broj djece i učenika kao i njihovih profesora. Oni će istinu o dešavanjima na ovim prostorima da prenose na buduće generacije i ubjeđen sam da će se istina uvijek znati, a to je da smo imali časnu i poštenu Armiju i da je nad nama izvršena agresija, kazao je predsjednik Vijeća MZ Tojšići Mujo Kadić.

O Prvom bataljonu iz Tojšića njegovim uspjesima i hrabrim borcima govorio je Šemsudin Nasupović koji je održao i čas historije, ali je pozvao i profesore da mlađim generacijama prenose istinu.

Moja i želja svih branioca Bosne i Hercegovine je da se u udžbenicima nađu dešavanja iz perioda agresije 1992-1995.godina i da naša djeca uče o hrabrosti naših vojnika koji nisu ubijali civile, nisu silovali i činili zločine, naglasio je Nasupović.
Načelnik Sead Džafić je prilikom obraćanja kazao  da su Tojšići dali veliki doprinos u odbrani BiH, ali isto tako i u izgradnji i obnovi Kalesije.

Tojšići su u posljednjih nekoliko godina podržani od strane Općine u svim projektima, a u ovoj godini ćemo uložiti sve napore kako bi završili područnu ambulantu, korito rijeke Gribaje i određene putne pravce koje su građani kandidaovali prema nama, kazao je načelnik Džafić koji je ujedno svim mještanima čestitao Dan MZ.

(Press općine Kalesija)

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno