Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaObilježen Dan antifašista, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana

Obilježen Dan antifašista, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana

Općinski načelnik Seada Džafić zajedno sa sekretarom Organa uprave Mujom Tosunbegovićem, šefom u Službi za budžet i privredu Sulminom Herićem i savjetnikom Alijom Džafićem, predsjedavajućim Općinskog vijeća Damirom Džafićem, predsjednikom Udruženja antifašista i boraca NOR-a Sejfom Softićem i članovima ovog udruženja položio je cvijeće na spomen kosturnici borcima NOR-a i na Centralnom spomen obilježju poginulim borcima i šehidima u sklopu obilježavanja 9.maja Dana antifašista, Dana Evrope i Dana Zlatnih ljiljana.

U toku Drugog svjetskog rata pobjedili smo fašizam koji se rasplamsao opet 1992.godine kada su hrabri sinovi Bosne i Hercegovine ga opet uspjeli poraziti. Također, smo svjedoci da fašizam i dalje postoji i da naša država i dalje ima neprijatelje i sa istoka i sa zapada protiv kojih se zajedno moramo boriti, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Načelnik je kazao da mlađim generacijama treba pričati o uspjesima boraca NOR-a, ali da se više mora govoriti o uspjesima boraca Armije RBiH i njenih hrabrih sinova koji su dobili najveća ratna priznanja „Zlatni ljiljan“.

Predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Sejfo Softić zahvalio se načelniku kao i svima onima koji svojim potezima i svojim riječima se bore protiv fašizma, istakavši da je Sead Džafić od dolaska na funkciju načelnika uvijek podržavao rad i borbu antifašista.

Press općine Kalesija

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO