Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaNovogodišnja čestitka načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija

Novogodišnja čestitka načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Večeras se završava ova teška 2022.godina. Svjedoci smo da je pandemija prethodnih godina napravila dosta problema kako u ekonomiji tako i u životu svih nas, a u ovoj godini svjedoci smo da je agresija Rusije na Ukrainu te probleme dodatno usložila. Nadamo se da će naredna godina biti bolja, a sve vas pozivamo da zajedno radimo da stvorimo bolje uslove za život i rad svih naših sugrađana.

Vjerujem da ćemo u 2023.godini zajedničkim snagama našu Kalesiju povesti naprijed i da će naše međusobne svađe prestati te da ćemo se okrenuti bitnim pitanjima kao što su očuvanje radnih mjesta, zadržavanje mladih u Kalesiji ali isto tako i pomoć starim i iznemoglim osobama koje su u stanju socijalne potrebe.

Jednoglasno usvojeni budžet općine Kalesija za narednu godinu dokaz je da su tu sadržani mnogi dobri projekti koji će biti realizirani u 2023.godini za dobrobit svih naših građana.

Svim našim sugrađanima u domovini, kao i onima u dijaspori upućujemo iskrene čestitke za Novu 2023.godinu naravno uz želju za dobro zdravlje, ličnu, porodičnu sreću i uspjeh.

Općinski načelnik Sead Džafić i predsjedavajući Općinskog vijeća Damir Džafić
 

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO