Nedjelja, 28 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaNiP u Kalesiji dobio dva nova vijećnika,Mehmed Imamović i Huso Atlagić

NiP u Kalesiji dobio dva nova vijećnika,Mehmed Imamović i Huso Atlagić

Općinska organizacija Narod i Pravda (NiP) Kalesija je zvanično jača za dva nova vijećnika.

Vijećnicima Admir Karić i Mujo Mujkić, koji su u aktuelnom mandatu najjaktivniji u Općinskom vijeću Kalesija pridružili su se Mehmed Imamović i Huso Atlagić.
Dva mlada vijećnika su u srijedu (29.11.2023.) u prisustvu rukovodstva kalesijskog NIP-a predstavljeni predsjedniku Elmedinu Konakoviću, a održan je sastanak i sa prvim zamjenikom predsjednika NIP-a, Kemal Ademović.

Predsjednik Konaković, aktuelni MVP BiH, je prošle sedmice boravio u Kalesiji u obilasku NIP Kalesija, gdje je upoznat sa zvaničnim ulaskom dva nova vijećnika.
Konaković je na prijemu dva nova vijećnika izrazio svoje zadovoljstvo što su dva vijećnika prepoznala Narod i Pravdu i odabrala za svoje buduće političko djelovanke.

Predsjednik NIP Kalesija, Damir Husić, nije krio zadovoljstvo zbog konačnog zvaničnog prijema.

“Dva vijećnika, Karić i Mujkić, su osim najvećeg broja pitanja, inicijativa i diskusija –  zasigurno pokazali šta je principijelna politika. Novi vijećnici su u svom djelovanju kroz politiku pokazali da se radi o principijelnim osobama. Ne radi se o iznenadnom prilasku, ili o prelasku, jer sa Mehmedom i Husom razgovaramo već duže vremena. 

Ovim nisu zatvorena vrata NIP-a niti drugim vijećnicim, ali ne po svaku cijenu, nego da se prihvate principi djelovanja kako smo to već pokazali kroz Općinsko vijeće, ali i politike koje NIP pokazuje na državnom nivou.

Možemo reći da su Mehmed Imamović i Huso Atlagić prošli ‘filter’” – kazao je predsjednik OO NIP Kalesija, Damir Husić.

Mehmed Imamović, po zanimanju Bachelor poslovne ekonomije, je naglasio svoju opredjeljenost i razloge pristupanja NIP-u.

“Moj ulazak u NIP je sada formalizivan, ali osjećam se dijelom ekipe već duži period.

Imao sam priliku u više navrata razgovarati sa rukovodstvom NIP Kalesija, ali i sa predsjednikom Konakovićem, i od svega bih najviše izdvojio činjenicu da mi se uvijek naglašavalo da odluka o pristupanju treba da bude isključivo moja. Zadovoljstvo je biti dijelom ovakvog kolektiva” – istakao je Imamović.

Huso Atlagić, dipl.inžinjer mašinstva, je drugi mandat vijećnik u OV Kalesija.

“Iako sam relativno mlad već imam političko iskustvo. Narod i Pravda kroz svoje politike djelovanja dopušta izabranim zvaničnicima nešto što bih u političkom kontekstu nazvao individualizam, što je uz poštivanje politike stranke kombinacija koja može donijeti dobro za opšti interes.

Stavljanje opšteg interesa iznad vlastitog je princip po kojem građani imaju najveću korist. Kao mlad čovjek, angažovan u struci, želim dati svoj dopirnos lokalnoj zajednici. Kroz političko djelovanje želim dati doprinos u kreiranju ambijenta gdje mladi ostaju u Bosni i Hercegovini” – kazao je Atlagić.

-Podsjećamo, NIP Kalesija je formirana neposredno pred Lokalne izbore 2020.godine, a  na Izborima su osvojili dva mandata.

U nastavku aktuelnog mandata NIP će u Kalesiji imati 4 (četiri) vijećnika: Admir Karić, Mujo Mujkić, Mehmed Imamović i Huso Atlagić – stoji u saopćenju NIP Kalesija.

Press OO NIP Kalesija

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO