Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaNačelnik Sead Džafić posjetio Prnjavor i Dubnicu

Načelnik Sead Džafić posjetio Prnjavor i Dubnicu

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić sa saradnicima posjetio je Prnjavor i Dubnicu, gdje se sastao sa članovima Vijeća mjesnih zajednica sa kojima je razgovarao o problemima i potrebama mještana ovih naselja, ali i o projektu određivanja naziva ulica u naseljenim mjestima na području općine.

U Prnjavoru članovi Vijeća MZ su od načelnika tražili da se krene sa uređenjem korita rijeke u zaseoku Kurtići, da se završe radovi na uređenju spomen obilježja te da se uputi dopis nadležnim u Federaciji kako bi se krenulo u izgradnju dodatne saobraćajnice od Prnjavora prema mezarju u Dubnici.

Za uređenje korita u zaseoku Kurtići, mogu da kažem da će u narednim danima izaći predstavnici resorne službe kako bi sačinili zapisnik i da krenemo u izradu projektne dokumentacije, do sada smo pomagali radove na izgradnji spomen obilježja i to ćemo nastaviti i u narednom periodu jer svi znamo šta je za slobodu dala „Prnjavorska četa“ , kazao je načelnik Sead Džafić.

On je također kazao da je Općina Kalesija u više navrata od JP Ceste FBiH tražila da se uradi dodatna saobraćajnica na  dionici Prnjavor-Dubnica s obzirom da u vrijeme dženaza dolazi do blokiranja magistralnog puta i velikih gužvi, ali da još uvijek odobrenja za izgradnju nema.

Mještani Dubnice i Mahmutovića preko svojih predstavnika u Vijeću MZ tražili su da se urade usporivači brzine kod novoizgrađene džamije u Dubnici, da se sanira klizište koje vodi prema Mahmutovićima i da se uradi lokalni put koji spaja Mahmutoviće i Dubnicu.

Prema riječima načelnika, Općina će izdvojiti novac za uređenje dijela puta koji će mještanima olakšati komunikaciju ali je kazao da se u projekat moraju uključiti i sami mještani s obzirom da Općina finansira izgradnju puteva po principu marka na marku.

Kada je riječ o usporivačima, načelnik je kazao da se o tome trebaju izjasniti i sami mještani, kao što se trebaju izjasniti i o nazivima ulica u ovim naseljima te da u roku od trideset dana nazive dostave u nadležnu službu u Općini Kalesija.

Predstavnici MZ Prnjavor i Dubnica od načelnika i njegovih saradnika su zatražili da se vikendom obezbjedi i rad komunalnog redara, s obzirom da u dane vikenda dolazi do spaljivanja guma i kablova u blizini stambenih naselja.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO