Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaNačelnik Sead Džafić održao sastanak sa predstavnicima Medžlisa IZ Kalesija

Načelnik Sead Džafić održao sastanak sa predstavnicima Medžlisa IZ Kalesija

Općinski načelnik Sead Džafić održao je sastanak sa glavnim imamom Medžlisa IZ Kalesija Muharem ef.Mešanovićem i predsjednikom Medžlisa Ibrahimom Aljićem.

Tema sastanka bila je pomoć lokalne zajednice Medžlisu, ali i planovi za ovu godinu kada je u pitanju projekat izgradnje Islamskog centra u Kalesiji.

Aktivnosti koje smozapočeli u prošloj godini polako privodimo kraju i drago mi je da smo u svim aktivnostima imali podršku načelnika i Općine Kalesija. Nadam se da će ta saradnja biti nastavljena i ove godine jer rezultati našeg rada su vidljivi, kazao je Ibrahim Aljić predsjednik Medžlisa IZ Kalesija.

Glavni imam Muharem ef.Mešanović ističe da je zadovoljan postignutim rezultatima u prošloj godini, te se nada da će ova 2023.biti još bolja. On je načelnika upoznao i sa aktivnostima koje je Medžlis proveo kada je u pitanju sakupljanje pomoći za Tursku i Siriju, rekavši da je za te namjene prikupljeno 100.000 KM, što Medžlis IZ Kalesija svrstava na drugo mjesto u Muftijstvu tuzlanskom.

Načelnik Sead Džafić je kazao da će Općina Kalesija i dalje podržavati rad Medžlisa jer aktivnosti koje se provode su u interesu lokalne zajednice i stvaranje zajedništva i ljubavi prema vjeri i državi Bosni i Hercegovini.

Također, načelnik je pozvao i privrednike i fizičke osobe da podrže rad i aktivnosti Medžlisa Islamske zajednice jer na taj način pomažu i ulažu u mlađe naraštaje koji kroz mektebsku nastavu stasavaju u izuzetne učenike i dobre ljude.

(Press općine Kalesija)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO