Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaNačelnik sa saradnicima posjetio Jeginov Lug i Petrovice

Načelnik sa saradnicima posjetio Jeginov Lug i Petrovice

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima jučer je posjetio mjesne zajednice Jeginov Lug i Petrovice.

Tema sastanka kao i u dosadašnjim posjetama mjesnim zajednicama bilo je određivanje naziva ulica u naseljenim mjestima na području općine Kalesija, ali i drugi infrastrukturni projekti čija se realizacija očekuje tokom ove godine.

Vijeće mjesne zajednice Jeginov Lug od načelnika je zatražilo da se krene u realizaciju izgradnje lokalnog puta, kao i rješavanje problema izgradnje puta prema groblju gdje su u pitanju nerješeni imovinsko-pravni poslovi, te da se izvrši postavljanje table naseljenog mjesta.

Mi smo uradili projekat za izgradnju puta i to će biti realizirano u ovoj godini, a kada je u pitanju pristup pravoslavnom groblju , moram da kažem da tu imamo problem sa jednim mještaninom srpske nacionalnosti koji ne dozvoljava prolaz kroz njegovu parcelu, dok su komšije muslimani dali svoje parcele na raspolaganje, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On ističe da će i ovaj problem  biti rješen ali da će se u rješavanje toga morati uključiti i Sud.

Kada je u pitanju MZ Petrovice, oni su načelnika upoznali sa problemima koji ih muče, a to su priključenje objekta mjesne zajednice na vodovodnu mrežu, uzurpacije od strane građana koji su ušli u putni pojas, proširenje puta od magistralne ceste prema mezarju kao i klizište u Zulfićima.

Načelnik je obećao da će razgovarati sa direktorom JP „Vodovod i kanalizacija“ kako bi se mjesna zajednica spojila na vodovodnu mrežu, te da će naložiti Službi za geodetsko i imovinsko pravne poslove da krene sa rješavanjem uzurpacija u ovom i svim drugim naseljenim mjestima.

Također, na sastanku je obećano da će se u ovoj godini pokušati obezbjediti sredstva kako bi se rješilo klizište u Zulfićima.

Ove dvije MZ imaju određene probleme, ali ćemo zajendički da ih rješavamo. Predsjednici i članovi Vijeća MZ dobili su rok do kada moraju da nam dostave nazive ulica jer to je projekat koji ćemo realizirati jer želimo da prilikom dobijanja pisama ili računa građani uz ime imaju i naziv svoje ulice, a ne kao do sada da bude bez broja, istakao je Džafić.

Posjeta MZ nastavlja se sutra (petak) kada će načelnik biti u Zatesu i Seljublju.  

Press općine Kalesija

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO