Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaNačelnik potpisao ugovor vrijedan 862.000 KM

Načelnik potpisao ugovor vrijedan 862.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK, Fedahija Ahmetović danas su potpisali ugovor vrijedan 862.144 KM.

Riječ je o projektu regulacija korita rijeke Gribaje i Aščića potoka u svrhu sanacije poplava iz juna 2019.godine, potez oko pijace u Tojšićima u dužini od oko 450 metara.

Ministarstvo poljoprivrede za ove namjene će izdvojiti 590.000 KM dok će razliku od 272.144 KM obezbjediti Općina Kalesija.

Hvala ministru koji je prepoznao bitnost ovog projekta i mi ćemo u narednim danima krenuti sa procedurama kako bi čim nam vremenski uslovi dozvole krenuli sa aktivnostima na uređenju korita kako bi spriječili Gribaju da nanosi materijalnu štetu kako domaćinstvima tako i privrednim subjektima koji su tu smješteni, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On ističe da je ministra upoznao i sa drugim projektima koje je Općina Kalesija kandidovala prema njegovom resoru te se nada da će u ovoj godini ovakvih i sličnih ugovora još biti.

Naša sredstva sa udruženim sredstvima Općine će pomoći da se uredi ovo korito rijeke jer znamo da su imali velike materijalne štete upravo na ovom dijelu u junu 2019.godine, rekao je ministar Ahmetović.

Ministar je na sastanku kazao da će u saradnji sa načelnikom sve učiniti kako bi se konačno izvršila regulacija svih votoka kako bi se spriječilo izlijevanje vode iz korita, a samim tim i pravljenje materijalne štete mještanima koji imaju objekte uz ovu i druge rijeke.

Press općine Kalesija

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO