Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaNačelnik obećao pomoć  Centru za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“

Načelnik obećao pomoć  Centru za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“

Općinski načelnik Sead Džafić upriličio je prijem za Jasminu Krivošiju direktoricu Centra za djecu sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“ i Selmu Peštalić projekt menadžera iz Tuzle.

Sastanak je iniciran od strane Centra za djecu s obzirom da se u lokalnim zajednicama kreiraju Budžeti za narednu godinu kako bi se obezbjedila određena novčana sredstva za rad Centra koji se finansira sredstvima donatora i na osnovu projekata.

Donator koji je do sada davao najveći dio sredstava za rad, odlučio je da smanji tranše čime je dovedeno u pitanje funkcionisanje Centra u kojem pomoć koristi oko 200 osoba  hronološke dobi od 0-28 godina, različitih stepena i kategorija ometenosti sa cijelog Tuzlanskog kantona.

Za sada imamo obećanu pomoć od Grada Tuzle sa 24.000 KM, a za naš godišnji rad neophodno je da obezbjedimo oko 400.000 KM. Moram da kažem da imamo i osamnaest korisnika iz Kalesije i zbog toga očekujemo pomoć i lokalne zajednice, odnosno Kalesije, kazala je Jasmina Krivošija direktorica Centra.

Ona je načelnika upoznala i sa aktivnostima koje Centar provodi, ali i sa uspjesima koji su postignuti kroz rad sa djecom koja imaju višestruke smetnje.

Načelnik Kalesije Sead Džafić pohvalio je rad Centra kazavši da rade jednu plemenitu i humanu misiju te je obećao da će kroz budžet u saradnji sa Općinskim vijećem pronaći određena novčana sredstva kako bi pomogao rad i opstanak „Koraka nade“.

Ono čime se ovaj Centar može pohvaliti je svakako i broj upsolenih defektologa, fizioterapeuta i psihologa koji kroz svoj rad pomažu ne samo djeci nego i nijovim roditeljima.

Press općine Kalesija

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO