Četvrtak, 2 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaMinistar Nerin Dizdar posjetio Kalesiju

Ministar Nerin Dizdar posjetio Kalesiju

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je posjetio Kalesiju, gdje je s načelnikom Seadom Džafićem obišao radove na izgradnji ulice kroz centar Kalesije, od Prnjavora do kružnog toka u Kalesiji.

Naime, izgradnjom ove dionice puta bit će povezano nekoliko kalesijskih naselja i rasterećena magistralna cesta M4 Tuzla – Kalesija. Asfaltirana je dionica puta od Ulice Senada Požegića do Ulice žrtava genocida u Srebrenici.

“Izgradnjom potpuno nove dionice puta riješen je dugogodišnji problem stanovništva iz centralnog dijela Kalesije. Sada su putnom komunikacijom povezani s magistralnim putem i može se koristiti kao alternativni put prolaska kroz Kalesiju. Ovime se smanjuju gužve u saobraćaju i olakšava pristup stanovništvu do njihovih domova i imanja. Raduje me da smo zajedničkim naporima realizirali jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Kalesiji”, kazao je Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica

Izgradnju puta sufinansirali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK i Općina Kalesija.

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić se zahvalio ministru na dosadašnjoj podršci općini Kalesija i najavio nove zajedničke projekte.

„ Izražavam veliku zahvanost ministru koji je za kratko vrijeme podržao neliko važnih projekata na području općine Kalesija. Izdvojio bih renoviranje područnih ambulanti u Gojčinu i Memićima. Dobio sam obećanje da ćemo renovirati ambulantu u Hrasnu. Također, svjedoci smo izgradnje novog puta za koji je Federalno ministarstvo izdvojilo oko 200 hiljada maraka, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK je obezbijedilo 100 hiljada maraka, dok je preostalih 190 hiljada maraka obezbijeđeno iz Budžeta općine Kalesija. Izgradnjom ovog puta, Kalesija dobija modernu ulicu koja će rasteretiti saobraćaj u centru grada“, rekao je načelnik Sead Džafić.

Ministar Dizdar je posjetio i lokalitet gdje su izgrađene zgrade za socijalno neprofitno stanovanje, čiju implementaciju provodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, a gdje se očekuje useljenje novih korisnika.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO