Četvrtak, 28 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaMladost iz Kikača nakon velikog preokreta savladala Bosnu iz Kalesije

Mladost iz Kikača nakon velikog preokreta savladala Bosnu iz Kalesije

Mladost iz Kikača je nakon velikog preoketa došla do pobjede nad Bosnom iz Kalesije rezultatom 4:3, u okviru 14.kola Druge lige FBiH „Sjever“. Bosna je vodila sa 0:3 i stekao se dojam da će bodovi otići u Kalesiju. Međutim, Mladost je u posljednjih dvadesetak minuta susreta uspjela prekrenuti rezultat u svoju korist.

Fudbaleri Bosne su bolje otvorili utakmicu i iskoristili prilike ali i kazniti greške odbrane i golmana domaćih.

Suljić je u prvom poluvremenu dva puta zatresao mrežu Mladosti (6 i 30), a treći pogodak postigao je početkom drugog poluvremena (51).

U tim trenucima pobjeda Bosne je bila realna i sve je djelovalo da će kalesijski fudbaleri odnijeti bodove sa Tom cat arene.

Ipak, Mladost se nije predavala. Stvarali su prilike i pokušavali „načeti“ gostujuću mrežu.

Nadu domaćim ulio je Amar Hasić (71) koji je pogodio za 1:3. Nakon ovog pogotka Mladost je sve karte bacila u napad i počela opsjedati protivnički gol.

Odbrana Bosne je izgubila samopouzdanje i redale su se greške.

Najinteresantniji period utakmice dogodio se od 83.do 85.minute kada je drugoligaš iz Kikača za tri minute postigao tri gola.

Prvo je Hasić (82) smanjio na 2:3, da bi već u sljedećem napadu Mehić (83) poravnao rezultat.

Mladost se nije zadovoljila neriješenim rezultatom već je nastavila aktakovati ka golu Pezića, dok je odbrana Bosne djelovalo potpuno nemoćno.

Konačan rezultat postavio je Amar Hasić (85) iz kaznenog udarca.

Ovom pobjedom Mladost iz Kikača se bodovno izjednačila sa Bosnom iz Kalesije. Oba kluba trenutno imaju po 23 boda i nalaze se na šestoj i sedmoj poziciji na tabeli, s tim da Mladost ima bolju gol razliku od Bosne.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Mladost očekuje još jedan lokalni derbi, protiv Sloge u Tojšićima, dok će Bosna u Kalesiji ugostiti Seonu.

FOTO:

        MLADOST KIKAČI – BOSNA KALESIJA 4:3 (0:2)

Kikači – Tom cat arena. Gledalaca: oko 300. Sudija:Mirza Zonić (Tuzla). Pomoćnici: Demir Mešić (Doboj Istok) i Dževad Zukić (Srebrenik). Delegat: Mladen Živković (Kostrč). Žuti kartoni: Džafić, Delić, Kavazović, Mitrović, Mašić, Fejzić (Mladost), Omerović, Palislamović, Suljić, Šljivić, Mujanović, Jahić (Bosna). Crveni kartoni: Simbad Jahić (Bosna). Strijelci: 0:1 Suljić (6), 0:2 Suljić (30), 0:3 Suljić (51), 1:3 Hasić (71), 2:3 Hasić (82), 3:3 Mehić (83), 4:3 Hasić (85-11m)

MLADOST: Džafić, Delić, Kavazović, Adrović (Mehić), Hasić, Mitrović, Vrabac, Mašić, Husić (Hukić), Fejzić, Kovačević. Trener: Nijaz Karić.

BOSNA: Pezić, Omerović, Palislamović, Barčić (Ahmetovič), Suljić, Dedić (Hrbat), Šljivić, Mujanović, Gazibegović, Požegić, Jahić. Trener: Mirza Salihović.

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO