Četvrtak, 28 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaKP "Komunalac" Kalesija: Apel o nelegalnom odlaganju otpada

KP “Komunalac” Kalesija: Apel o nelegalnom odlaganju otpada

Obavještavamo građane općine Kalesija da je KP“Komunalac“dd Kalesija u saradnji sa Općinom Kalesija mnogo puta, a evo i proteklih pet dana radio na čišćenju divljih deponija, te očistio lokalitet koji je svima nama dobro poznat kao  nelegalno odlagalište komunalnog otpada. Radi se o dionici puta od Međaš raskršća do Jeginovog Luga na lokalitetu Hangara.

Svakodnevno svjedočimo o neodgovornom ponašanju nekih građana naše općine koji smeće bacaju u prirodu, što dovodi do zagađenja i uništavanja životne sredine. Nelegalno bacanje smeća u prirodu je ozbiljan problem koji zahtjeva brzu akciju svih nas. Samo zajedničkim naporima možemo zaštititi našu životnu sredinu i osigurati da će buduće generacije odrastati u čistoj i zdravoj prirodi.

Kao zajednica imamo dužnost i obavezu brinuti se o okolini u kojoj živimo, te čuvati je za buduće naraštaje. Postoje koraci koje svako može poduzeti da smanji nelegalno bacanje smeća u prirodu, gdje će Komunalac kao ovlašteni operater pružiti nesebičnu pomoć oko rješavanja bilo kojeg problema te vrste.

Zbog toga apelujemo na građane općine Kalesija kako bi se smanjio broj nelegalnih deponija da ovakve i slične  slučajeve bez odlaganja prijavimo komunalnom inspektoru, da osobe koje to nisu do danas (a njih je vrlo mali broj) uključe  u organizovani odvoz komunalnog otpada i da prijavimo neodgovorne građane koji nelegalno odlažu otpad u prirodu.

(Komunalac Kalesija)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO