Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaKLIK 2023: Učestvovalo 30-ak slikara iz cijele BiH

KLIK 2023: Učestvovalo 30-ak slikara iz cijele BiH

U organizaciji JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija tokom vikenda (07. i 08. 10. 2023), održana je 12. kalesijska likovna kolonija – KLIK 2023. Likovni umjetnici imali su slobodu u izboru tema, motiva i tehnika rada.

U radu kolonije učestvovali su: Mustafa Faljić, Adnan Ćatić, Senad Begić, Zvezdana Milidrag, Dževad Dobrnjić, Adis Šabanović, Fikret Ibričić, Jasmin Puškarević, Ruždija Hujdurović, Mehmed Šišić Šiško, Mirsad Telalović, Dženida Isaković, Hana Hodžić, Mevlija Požegić, Adelisa Avdić, Begajeta Čamdžić, Merima Selimović, Dženuma Avdić, Esma Mrahorović, Indira Hadžić Bogdanović, Altijana Tana Dorić, Adil Mešanović, Enisa Mustafić, Emina Salkić, Lejla Đapo, Dina Džafić i Adi Džafić. Njamlađi ućesnik bio je četverogodišnji Adi Džafić.

Pokrovitelji KLIK 2023 su Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić, a ovu likovnu koloniju podržalo je i Ministarstvo za klturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. Likovnu koloniju je otvorio Alija Džafić, savjetnik općinskog načelnika.

– Učestvovao sam na mnogim kolonijama širom BiH, ali u Kalesiji s enekako najbolje osjećam. Organizacija je bila odlična, fino je i druženje, a i slike kolega sikara su lijepe, kazao je slika Jasmin Puškarević.

Da je „Kalesijska likovna kolonija 2023“ bila uspješna svjedoče i reakcije ostalih slikara koji nisu krili oduševljenje i gostoprimstvom, te uslovima rada i ambijentom u kojem su slikali. Nakon ove kolonije kalesijki BKC je bogatiji za nove vrijedne umjetničke slike.

(Kalesijske novine)

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO