Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaKalesijski vijećnici jednoglasni, 20.000 KM ide za pomoć Turskoj kao i paušali...

Kalesijski vijećnici jednoglasni, 20.000 KM ide za pomoć Turskoj kao i paušali vijećnika

Danas je u Kalesiji održana 3.vanredna sjednica Općinskog vijeća na kojoj je jednoglasno donesena Odluka da se iz Budžeta Općine Kalesija izdvoje sredstva u iznosu od 20.000 KM na ime pomoći građanima Turske koji su stradali u razornom zemljotresu.

Sredstva ćemo izdvojiti sa stavke budžetska rezerva i ista će biti uplaćena na račun naše bratimljene općine Talas koja se nalazi u regiji Kayseri i koja radi na prihvatu porodica iz pogođenih područja koje su izgubile svoje domove, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je kazao da će se i vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija odreći jednomjesečnog paušala kao i dnevnica a sredstva će biti uspmjerena u nabavku materijala za izgradnju stambenih kontejnera za stanovanje koji će biti transportovani u regije Turske gdje se desio zemljotres.

Na 3.vanrednoj sjednici predstavljen je idejni projekat kontejnera čija izgradnja će početi u narednim danima, a pozvani su i građani te privrednici da se uključe finansijski kako bi što prije isti bili urađeni i isporučeni u Tursku.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO