Subota, 4 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaJavna rasprava o Budžetu danas u Prnjavoru i Dubnici

Javna rasprava o Budžetu danas u Prnjavoru i Dubnici

Javna rasprava o Nacrtu budžeta za narednu godinu danas se održava u MZ Dubnica u 16:00 sati i u MZ Prnjavor u 18:00 sati.

Javna rasprava jučer je održana u MZ Jelovo Brdo Gojčin gdje su mještani tražili da se naredne godine uvrste u Budžet sa stavkama vodosnabdijevanja, rekonstrukcije lokalnog puta od rijeke Spreče prema naseljenom mjestu kao i uređenje igrališta.

Također, bilo je riječi i o rješavanju dugogodišnjeg problema a to je put ispod podvožnjaka koji se nalazi na teritoriji MZ Kalesija Centar a koji u toku kišnih padavina bude pod vodom čime je onemogućeno saobraćanje vozila prema naseljenim mjestima Zelina, Jelovo Brdo i Gojčin.

Javnoj raspravi se nisu odazvali mještani Gojčina, a isti će imati priliku da svoje zahtjeve iznesu na Javnoj raspravi 30.novembra u BKC-u „Alija Izetbegović“ sa početkom u 17:00 sati.

Kada je u pitanju MZ Kalesija Centar mještani su tražili da se obezbjede sredstva za postavljanje video nadzora, izgradnja dječijeg parka, postavljanje ulične rasvjete uz novu saobraćajnicu od Olanovice prema Domu zdravlja kao i rekonstrukcija gradskih saobraćajnica.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO