Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaJasmin Osmančević smijenjen, Fahzeta Valjevac izabrana za zamjenicu predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija

Jasmin Osmančević smijenjen, Fahzeta Valjevac izabrana za zamjenicu predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija

Vijećnici Općinskog vijeća Kalesija su na današnjoj sjednici donijeli Odluke o razrješenju Jasmina Osmančevića (SD) sa pozicije zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija i imenovanju Fahete Valjevac (SDA) na ovu poziciju.  

Fahzeta Valjevac se, nakon Izbora, zahvalila svim vijećnicima koji su glasali i što je ispoštovanja ravnopravnost spolova.

Ranije je, prilikom prijedloga da se u dnevni red uvrste pomenute Odluke, Damir Džafić, predsjedvajući Općinskog vijeća Kalesija kazao da je razgovarao sa Osmančevićem koji mu je kazao da se ne protivi razrješenju za mjesta zamijenika presjedavajućeg. Dodao je da je Osmančević istakao da vjerovatno do kraja mandata neće dolaziti na sjednice vijeća i da razmišlja da podnese ostavku na mjesto vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija i da nije isključeno da će napustiti JZU Dom zdravlja Kalesija, gdje je trenutno uposlen.

Podsjećamo, Odluke o razrješenju i imenovanju zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija je predložio Hasan Ramić (SDA).

Tokom razmatranja Odluke Admir Karić (NIP) je kazao da razgovori između predsjedavajućeg i zamjenika ne može biti obrazloženje za smjenu. „Vjerujem da ste razgovarali, ali i ja sam razgovarao sa Osmančevićem koji mi je prenio pod kakvim je pritiskom bio kao v.d.direktora Doma zdravlja. Zbog saznanja u Domu zdravlja i diranja u „osinje gnijezdo“ čovjek planira napustiti Bosnu i Hercegovinu. Zabrinut sam za Jasmina Osmančevića koji završava specijalizaciju i otvara privatnu Laboratoriju a sada napušta zemlju. Ovo je ništa drugo nego zahvala kolegici iz SDA zbog njenog angažmana prilikom izbora u SDA. Trebamo sačekati pismenu ostavku Jasmina Osmančevića“, kazao je Karić, koji je još jednom istakao da je zabrinjavajuće šta se dešava Jasminu Osmančeviću.

Jasmin Smajić (samostalni vijećnik) – Što se tiče smjene zamjenika predsjedavajućeg podržat ću smjenu, jer čovjek ne dolazi na sjednice, a predsjedavajućem je kazao da i ne planira dolazi na sjednice vijeće. Zašto Fahzeta Valjevac? Zato što je to politička odluka. Ukoliko je Osmančević imao pritisaka za dok ej bio v.d. direktora Doma zdravlja neka se obrati nadležnim institucijama.

Mujo Mukić (NIP) – Vama nije bitno ni što bombe lete po Kalesiji. Tražim od UO Doma zdravlja da se dostavi stenogram sa sporne sjednice. Okolnosti i pritisci na Jasmina Osmančevića se moraju ispitati. Zašto ga ranije niste smijenili? Želimo da smijenimo čovjeka vez njegovog glasa. U interesu pravde i istine nemojte da neke stvari stavljamo pod tepih. Molio bih vas da ovu tačku povučete sa dnevnog reda i da tražite pismeno očitovanje Jasmina Osmančevića. Nemam ništa protiv Fahzete Valjevac ali je upala u klinč političke trgovine. Fahzeta je od počtka bila u vijeću, zašto od tada niste poštovali spolnu zastupljenost rukovodstva vijeća.

Mensur Hukić (samostalni vijećnik) – smatram da ovo nije način smjene zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija. Ovo je politička „sječa glava“. Prekrupno je da čovjek napušta posao u Domu zdravlja i planira odlazak iz zemlje. Ako zaista planira napustiti državu treba sačekati da Osmančević podnese ostavku.   

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO