Subota, 18 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaIzvršena rekonstrukcija područnih ambulanti u Gojčinu i Memićima

Izvršena rekonstrukcija područnih ambulanti u Gojčinu i Memićima

Zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i općine Kalesija, ovih dana se privode kraju radovi na rekonstrukciji područnih ambulanti u Gojčinu i Memićima, na području općine Kalesija.  Ukupna vrijednost radova za oba projekta je oko 115 hiljada KM.

Nakon završetka radova mještani Gojčina, Jelovog Brda i Memića imat će mnogo bolje uslove prilikom dolaska u područne ambulante. Također, na ovaj način bit će omogućeni kvalitetniji uslovi za rad ljekara i medicinskog osoblja Doma zdravlja Kalesija, koji ordiniraju u navedenim područnim ambulantama.

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić je izrazio zadovoljstvo što je došlo do rekonstrukcije područnih ambulanti u Gojčinu i Memićima i istakao kako očekuje da će najdalje za mjesec radovi biti u potpunosti završeni.

„Krajnje je vrijeme bilo da investiramo sredstva za uređenje područne ambulante u Gojčinu koja je bila u jako lošem stanju. Sredstva za rekonstrukciju obje ambulate obezbijeđena su zahvaljujući Vladi FBiH i zastupniku u Skupštini TK i delegatu u Domu naroda Parlamenta FBiH Dževadu Hadžiću koji je uvažio moje molbe i pomogao da dobijemo sredstva sa viših nivoa vlasti. Naravno dio sredstva obezbijeđen je iz budžeta općine Kalesija. Drago mi je da ćemo ambulante u Gojčinu i Memićim dovesti na zadovoljavajući nivo koji građani ovih naselja i zaslužuju“, rekao je načelnik Džafić.

Posebno u lošem stanju bila je područna ambulanta u Gojčinu gdje nije bilo značajnih radova na adaptaciji objekta od 1997.godine, kada je ambulanta obnovljena, kazao je Sead Šehić, predsjednik Vijeća MZ Gojčin – Jelovo Brdo.

„ Ambulanta u Gojčinu je bila jako neuslovna za pacijente ali i ljekare i medicinske tehničare koji rade u ovom objektu. Izvršeni su radovi na sanaciji krova, utopljavanju objekta, postavljanju fasade, vodoinstalacioni radovi, grijanje ali i radovi na unutrašnjem uređenju ambulante. Za mještane Gojčina i Jelovog Brda ovo je jako važan projekta, jer nije bilo značajnih zahvata na adatpaciji objekta još od postratnih godina. U ime mještana Gojčina i Jelovog Brda zahvalio bih se Federalnom ministarstvu i općini Kalesija koji su obebijedili sredstva za ove namjene, rekao je Šehić.

Dodao je da ljekari Doma zdravlja Kalesija u područnoj ambulanti u Gojčinu ordiniraju dva puta sedmično, a da će zatražiti od menadžmenta Doma zdravlja Kalesija da medicinski tehničari u područnoj ambulanti rade svakim danom, kao što je bila praksa prije pandemije koronavirusa.

U delegaciji općine Kalesija koja je obišla područne ambulante u Gojčinu i Memićima, pored načelnika Seada Džafića, bili su Damir Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija, Alija Džafić, savjetnik općinskog načelnika i Mujo Tosunbegović, sekretar Organa uprave općine Kalesija.

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO