Petak, 26 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaIbro Mahmutović podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba FK Sloga Tojšići

Ibro Mahmutović podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba FK Sloga Tojšići

Ibro Mahmutović je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba FK „Sloga“ Tojšići.

Ostavka je uslijedila nakon jučerašnjeg poraza Sloge od Bosne iz Mionice na domaćem terenu, u okviru 18.kola Druge lige FBiH „Sjever“.

Mahmutović je u obrazloženju ostavke naveo da je iscrpljen nakon borbe za povratak u drugoligaško društvo, a kasnije i u borbi za opstanak u ligi.

Ibro Mahmutovic – FK Sloga Tojšići

„Nakon više od dvije godine iscrpljujućeg rada podnio sam ostavku. Vodili smo grčevitu borbu za osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi TK i ulazak u Drugu ligu FBiH „Sjever“. Nakon toga dolazi period još jedne velike borbe za opstanak u drugoligaškom društvu. U protekle dvije godine, koliko sam bio na klupi Sloge, konstantno sam bio izložen prevelikom opterećenju. Nažalost, nedostajelo je mnogo toga što bi moralo pratiti tako naporan rad i okolnosti koje su nas pratile“, rekao je Mahmutović za Radio „Feral“ i poželio mnogo sreće igračima i Upravi FK „Sloga „ Tojšići u nastavku sezone.

Ibro Mahmutović je u jesenjem dijelu sezone, također, bio podnio ostavku, ali je, ipak, na nagovor članova Uprave kluba ostao na klupi drugoligaša iz Tojšića.

Ovoga puta kaže da je ostavka definitivna.

Ibro Mahmutović FK Sloga Tojšići

„Pozdravio sam se sa igračima i nekim ljudima iz Uprave kluba. Odavno već nije to ono što bi moralo biti i samo zbog nekih igrača i korektnih ljudi sam odlagao odlazak. Zdravlje je ipak najvažnije“, zaključio je Mahmutović.

Slogu iz Tojšića u nastavku sezone očekuje grčevita borba za opstanak u Drugoj ligi FBiH „Sjever“, s obzirom da se nalazi na pretposljednjoj, petnaestoj, poziciji na tabeli sa 17 bodova.  

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO