Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaGradska biblioteka:U utorak Pjesničko veče i promocija knjige Ane Šimić

Gradska biblioteka:U utorak Pjesničko veče i promocija knjige Ane Šimić

Povodom obiljezavanja 21. marta – Međunarodnog dana poezije, u Kalesiji će se, 21. marta, u utorak, u 17,00 sati, u prostorijama “Gradske biblioteke” organizirati Pjesničko veče i promocija zbrike poezije „Samovanje“ Ane Šimić.

Učestvovat će i kalesijski književnici Mehmed Đedović, Hasan Paloš, Azir Šabić, Fajko Kadrić, Rasim Hadžić, Fahrudin Sinanović.

Osim autorice, o knjizi „Samovanje“ govorit će i Indira Pekarić Durmić.

Ana Šimić je rođena 23.07.1954.g. Osnovnu školu završila je u Lipnici. Nakon toga završila Srednju upravnu školu u Tuzli. Svoje škovanje nastavlja u Sarajevu u Višoj upravnoj školi i stiče zvanje Pravnik za upravne poslove. Ana Šimić, 1975. g. počinje sa radom u Termoelektrani Tuzla, kao referent za radne odnose, a potom i na poslovima Socijalnog radnika. U Termoelektrani Tuzla je provela svoj radni vijek. U mirovinu odlazi 2015.g. nakon 40 g. radnog staža. Svoje prve literarne korake napravila je kao djevojčica u osnovnoj školi.Često su joj radovi objavljivani u  ” Malim novinama”, časopisu za djecu. Anina ljubav i talenat prema poeziji, probudili su se kada je otišla u mirovinu. Ovo je njena prva zbirka poezije.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO