Petak, 26 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaFudbaleri Rainaca pobjednici KUP šehida općine Kalesija za 2023.godinu

Fudbaleri Rainaca pobjednici KUP šehida općine Kalesija za 2023.godinu

Fudbaleri Rainaca su pobjednici KUP-a šehida općine Kalesija za ovu godinu. Rainci su u finalnoj utakmici savladali Krušik iz Vukovija Gornjih, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Nakon odigranih 90 minuta na Gradskom stadionu u Kalesiji rezultat je bio 1:1. Rainci su poveli golom Smajkića (17), a izjednačujuči pogodak postigao je Majdančić (82). Više sreće prilikom izvođenja jedanesteraca, u kojima je učestvovalo po jedanaest igrača, imali su Rainci koji su na kraju slavili sa 6:5.

Pehar u trajno vlasništvo i prelazni pehar fudbalerima Rainaca uručio je općinski načelnik Sead Džafić, dok je prigodne poklone fudbalerima Krušika za osvojeno drugo mjesto uručio Midhat Arnautović, generalni sekretar NSTK-a.

Organizator finalne utakmice KUP-a šehida općine Kalesija za 2023.godinu bio je Nogometni savez općine Kalesija, a generalni pokrovitelj kabinet načelnika općine Kalesija.

KUP šehida općine Kalesija igra se već jedanaest godina. Pet puta pobjednik ovog takmičenja bila je Mladost iz Kikača, Sloga iz Tojšića je dva puta osvajala ovaj trofej, dok su po jednom pobjednici takmičenja bili: Bosna iz Kalesije, Spreča iz Rinaca Donjih, Memići i Rainci.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO