Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaFudbaleri Bosne savladali Gornji Rahić

Fudbaleri Bosne savladali Gornji Rahić

Fudbaleri Bosne iz Kalesije su savladali Gornji Rahić sa 2:0, u okviru 13.kola Druge lige FBiH „Sjever“. Oba pogotka postignuta su u drugom poluvremenu. Strijelci su bili Dino Alibašić (72) i Simbad Jahić (90+7).

Vodeći pogodak za domaće postigao je Dino Alibašić (72). Akciju je započeo Šljivić koji je dobro prošao po lijevoj strani i uposlio Alibšića koji sa desetak metara šalje loptu u mrežu Rahića.

Konačan rezultat postavio je Simbad Jahić (90+7). Alibašić je nakon indirektnog udarca, sa lijeve strane, pronašao Jahića u gostujućem šesnaestercu koji se dobro snašao i odličnim udarcem pogađa za 2:0.

Posljednjih desetak minuta Bosna je igrala sa deset igrača, jer je Redžić zaradio crveni karton, zbog koškanja sa protivničkim igračem.

U veoma dobro i dinamičnoj utakmici, Bosna je prikazala bolju partiju i pored dva pogotka stvorila još nekoliko veoma izglednih prilika za gol.

Dobre prilike u prvom poluvremenu propustili su Suljić, Alibašić i Dedić, dok je najbolju priliku u drugom poluvremenu nije iskoristio Suljić.

Zanimljivo je da je na golu Bosne u susretu sa Gornjim Rahićem bio kapiten i vezni igrač Semir Mujanović, koji je posao golmana odradio jako korektno. Mujanović je bio primoran stati na gol jer je prvi golman Pezić u prošlom kolu u Orahovici zaradio crveni karton.

Kalesijski fudbaleri će u narednom kolu gostovati na Tom cat areni u Kikačima, gdje će se sastati sa domaćom Mladosti.

FOTO:

                Bosna Kalesija – Gornji Rahić 2:0 (0:0)

Kalesija – Gradski stadion. Gledalac oko 100. Sudija: Benjamin Berbić (Banovići). Pomoćnici: Demir Mešić (Doboj Istok) i Dževad Vrbić (Lukavac). Delegat: Juro Ilić (Potočani). Žuti kartoni: Omerović, Beganović, Jahić, Alibašić (Bosna), Kordić, Bošnjaković, Buljubašić, Ibrahimbašić, Murselović (Gornji Rahić). Crveni karton: Redžić (Bosna). Strijelci: 1:0 Alibašić (72), 2:0 Jahić (90+7)

Bosna: Mujanović, Redžić, Omerović (Palislamvić), Barčić, Suljić, Dedić (Dedić), Šljivić, Beganović, Požegić, Jahić (Ušćuplić), Alibašić. Trener: Mirza Salihović.

Gornji Rahić:  Kordić, Bošnjaković, Buljubašić (Hodžić), Čavalić (Hodžić), Čaušević, Šabanović, Ibrahimpašić (Softić), Kadić, Murselović, Lukić, Karić. Trener: Zoran Brković.

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO