Utorak, 30 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaFudbaleri Bosne iz Kalesija slavili ubjedljivu pobjedu nad Omladincem iz Mionice

Fudbaleri Bosne iz Kalesija slavili ubjedljivu pobjedu nad Omladincem iz Mionice

Fudbaleri Bosne iz Kalesije su prikazali još jednu odličnu partiju i zasluženo slavili pobjedu nad Omladincem iz Mionice rezultatom 4:0. Pitanje pobjednika već je bilo riješeno u prvom poluvremenu u kojem su domaći imali prednost od 3:0.

Vodeći pogodak za Bosnu postigao je Simbad Jahić (7). Hasanović je uputio dobar centaršut u gostujući šesnaesterac a Jahić glavom pogodio za 1:0.

Prednost kalesijskog drugoligaša povećao je Amar Mehanović (14), koji je presjekao akciju gostiju ušao u šesnaesterac i rutniski pogodio za 2:0.

Već u sljedećoj akciji Bosna je golom Šljivića povela sa 3:0. Mladi Ćivić je uputio upotrebljiv centaršu a Šljivić glavom pogodio mrežu Omladinca.

Bosna je do kraja poluvremena mogla povisiti prednost ali je udarac Hadžića, iskosa sa desne strane, odbranio golman Kurbašić.

Gosti iz Mionice su u završnici poluvremena mogli smanjiti rezultat ali je šut Bahića iz kaznenog udarca odlično odbranio golman Omeragić.

Konačan rezultat postavio je Amar Hadžić (58). Kadić je uputio dobar udarac prema protivničkom golu, lopta se odbila do Hadžića koji je preciznim udarcem pogodio za 4:0.

Bosna se petom u nizu pobjedom vratila na treću poziciju na tabeli sa 37 bodova. Kalesijski fudbaleri u narednom kolu gostuju u Donjoj Mahali gdje će odmjeriti snage sa domaćim Dinamom, aktuelnim liderom na tabeli Druge lige FBiH „Sjever“.   

BOSNA KALESIJA – OMLADINAC MIONICA  4:0 (3:0)

Kalesija – Gradski stadion. Gledalaca oko: 200. Sudija: Adnan Skopljak (Brčko). Pomoćnici: Almir Umihanić (Živinice) i Muris Mehanović (Lukavac). Delegat: Anto Kobaš (Tolisa). Žuti kartoni: Bašić i Hidić (Bosna). Crvenih kartona nije bilo. Strijelci: 1:0 Simbad Jahić (7), 2:0 Amar Mehanović (14), 3:0 Mehdin Šljivić (16), 4:0 Amar Hadžić (58).

BOSNA: Omeragić, Dželilović, Bašić (Glogić), Hadžić, Mehanović, Hasanović (Kadić), Šljivić (Abidović), Jahić (Zahirović), Ušćuplić, Ćivić (Hidić), Požegić. Trener: Šefik Imamović.

OMLADINAC: Kurbašić (Bilajac), Simić, E.Mujkanović, Hasanbašić, Dedić-Mešanović (A.Mujkanović), Bahić, Dahić, Muratović, Dž.Mustafagić, A.Mustafagić, Zurapović (Hećimović). Trener: Nihad Kadić.

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO