FK Bosna Kalesija “vraćeni” bodovi protiv Rahića

Utakmica 13.kola Druge lige FBiH „Sjever“, Bosna Kalesija – Gornji Rahić registrira se postignutim rezultatom 2:0 u korist FK Bosna Kalesija, odlučila je Apelaciona komisija Nogometnog saveza Federacije BiH.  

Apelaciona komisija NSFBiH je usvojila žalbu FK Bosna Kalesija i ukinula prvostepenu Odluku povjerenika za natjecanje Druge lige FBiH „Sjever“, koji je nakon žalbe FK Gornji Rahić, utakmicu registrirao službenim rezultatom 0:3 za goste iz Gornjeg Rahića.

FK Bosna Kalesija je na ovu Odluku uputio žalbu Apelacionoj komisiji koja je sagledala sve dostavljene dokaze i donijela Odluku u korist kalesijskog drugoligaša.

(Odluka Apelacione komisije NSFBiH)

Na zvaničnoj facebook stranici FK Bosna Kalesija, između ostalog, je navedeno:

“Treba napomenuti da je riječ o utakmici u kojoj je ekipa FK Bosna Kalesija nadigrala protivnika u svim segmentima nogometne igre, a FK G. Rahić iz Gornjeg Rahića želio je susret dobiti za zelenim stolom u sivoj zoni.

Ekipa koja pretendira na prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH „Sjever“ u čitavoj utakmici uputila je jedan-jedini udarac u okvir gola, na kojem se u ulozi golmana nalazio igrač-kapiten domaće ekipe Mujanović Semir (zbog crvenog kartona u prethodnoj utakmici golman domaće ekipe nije imao pravo nastupa) i svoju nemoć da osvoji bodove u jednoj pravoj poštenoj, viteškoj nogometnoj utakmici, istu želi dobiti na jedan krajnje podao i za svaku osudu način, za zelenim stolom.

Dokazali smo ovim putem da u svojim redovima imamo neiscrpan izvor ljudi koji istinski vole klub, koji su u stanju uvijek i bez zadrške zaštititi ugled našeg voljenog kluba finansijski i pravno.

Nastavljamo sa svojim planovima, još jače i upornije nego do sada. Ova tri boda, nakon velike pravne borbe, daju nam još jači vjetar u leđa.

Hvala svima koji vjeruju u nas”, piše na facebook stranici FK Bosna Kalesija.

Odlukom Apelacione komisije stavljena je tačka na ovu utakmicu i Bosna u nastavak sezone ulazi sa 23 boda.   


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *