Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaDr. Enver Avdić imenovan za novog v.d. direktora JZU Dom zdravlja Kalesija

Dr. Enver Avdić imenovan za novog v.d. direktora JZU Dom zdravlja Kalesija

Dr. Enver Avdić, dugogodišnji uposlenik kalesijskog Doma zdravlja kao pedijatar specijalista, je danas imenovan za v.d. direktora JZU Dom zdravlja Kalesija na period od 6 mjesecite će tu poziciju obnašati od sutra (5.maja) do, vjerovatno, odlaska u penziju.

Odluka je to Upravnog odbora sa današnje sjednice (četvrtak, 04.05.2023), nakon što je mandat istekao dosadašnjem vršiocu dužnosti (v.d.) direktora dr. Nerminu Kuraliću, koji je poziciju preuzeo početkom 2023.godine.

  • Podsjećamo, JZU Dom zdravlja Kalesija već duže vremena nema ”stalnog direktora”, odnosno osobu koja bi obnašala ovu poziciju na mandatski period.
    Zbog činjenice da niko od uposlenika nema uslove za imenovanje na mandat, više uposlenika je u proteklom periodu obnašalo ovu poziciju, i u tom periodu, a posebno u toku 2022.godine, Ustanova je imala velime probleme, a u peotekloj godini i negativno finansijsko poslovanje.
    Dr. Kuralić se u jednom trenutku činio kao najbolje rješenje za imenovanje na mandatski period, posebno zbog pokušaja da protekla 4 mjeseca stabilizira rad ustanove. Međutim i Kuralić nema uslove, pa je pozicija bila ”otvorena”.
    Ipak, mnogi od uposlenika koji su mogli biti imenovani za v.d. direktora nisu željeli u ovom trenutku preuzeti odgovornu poziciju, vjerovatno zbog negativnog finansijskog poslovanja ali i loše i narušene atmosfere u ustanovi.
    Pominjala su se ”rješenja” političke prirode, odnosno osobe koje su dovele Dom zdravlja u ovaj položaj, ali srećom do takvog scenarija nije došlo.
  • Dr. Enver Avdić je prihvatio poziciju, može se reći i hrabro, i za nadati se da će njegov profesionalan odnos i iskustvo doprinijeti kreiranju boljeg ambijenta, te da će u narednih 6 mjeseci biti ambijent da neko od mlađih kadrova bude imenovan za ovu odgovornu poziciju.

(NKP.ba)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO