Subota, 27 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaDr. Ahmed Tuzlak imenovan za člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija

Dr. Ahmed Tuzlak imenovan za člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija

Vijećnici Općinskog vijeća Kalesija su imenovali dr. Ahmeda Tuzlaka za člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija. Za Odluku je glasalo 19 vijećnika, dok je 7 vijećnika bilo protiv.

Nezvanično saznajemo da je Ahmed Tuzlak je bio prijedlog općinskog načelnika Seada Džafića, dok je Izvršni odbor SDA na ovoj poziciji želio vidjeti dr. Nermina Kuralića.

Tuzlak i Kuralić su ranije obnašali pozicije vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove.

Predložena odluka je podijelila vijećnike iz aktuelne vijećničke većine, s obzirom da je njih 7 bilo suzdržano prilikom izjašanjavanja. Međutim, Odluku su podržali vijećnici iz opozicije, čiji glasovi su pomogli imenovanje Tuzlaka u UO JZU Dom zdravlja Kalesija.

Admir Karić (NiP) – Prije nekoliko mjeseci sam pohvalio tadašnjeg vd.direktora JZU Dom zdravlja Kalesija. Podržat ću prijedlog načelnika da se dr. Ahmed Tuzlak imenuje u Upravni odbor JZU Dom zdravlja Kalesija.

Mensur Hukić (samostalni vijećnik) – Ahmed Tuzlak zaslužuje da bude na poziciji u UO i siguran sam da će uz Hajrudina Huseinovića pomoći Domu zdravlja da prevaziđe trenutne probleme.

Mujo Mujkić (NiP) – Uvijek izrazim sumnju u namjere i iskrenost vas iz većine. Ahmed Tuzlak je osoba koja zaslužuje pažnju. S obzirom na njegov kapacitet i namjeru smatram da zaslužuje jednoglasnu podršku.

Nedžad Bukvar (SDP) –  Prijedlog za člana UO JZU Dom zdravlja je dobar jer sam imao priliku razgovarati s njim, a dobro je obnašao i dužnost vd.direktora Doma zdravlja.

Hasad imamović (SBB) – Podržat ću kolegu Tuzlaka, kao časnog čovjeka. Imao je jako korektan stav i povlačio je ispravne poteze.

Ranije je usvojena Odluka o izmjenama i dopunama dijela Regulacionog plana “Tojšići” Kalesija i Odluka o izmjenama i dopunama dijela Regulacionog plana “Privredno-poslovne zone Kalesija Grad, Kalesijsko polje i Ćeteništa” Kalesija

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno