Subota, 25 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaDo sada najposjećeniji sajam zdrave hrane u Kalesiji (FOTO)

Do sada najposjećeniji sajam zdrave hrane u Kalesiji (FOTO)

U Kalesiji je održan 15 sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma, koji je okupio preko 60 izlagača iz cijele Bosne I Hercegovine.

Prema riječima organizatora ovo je do sada najsadržajniji i najposjećeniji sajam, koji je izložbeno prodajnog karaktera.
Svoje domaće proizvode i rukotvorine su predstavile i članice Udruženja žena “Sumejja Kalesija. Ovo je njihovo prvo učešče na sajmu, ali ne i prva aktivnost humanitarnog karaktera. Novac prikupljen od prodaje kolača i domaćih proizvoda uručit će kao pomoć narodu Palestine. Kalesijci su prepoznali njihovu humanu misiji i podržali kupovinom proizvoda.

Udruženje građana “Citizen” Kalesija je organizator sajma. Proizvodi koji su predstvaljeni na sajmu u Kalesiji morali su ispuniti određena načela organske proizvodnje. Pored promocije zdrave hrane, domaćih proizvoda i poljoprivrednih proizvođača, u okviru sajma predstavljeni su i turistički potencijali za razvoj seoskog turizma u našoj općini.

“Svake godine smo sve više prepoznati kako u lokalnoj tako i široj društvenoj zajednici. Povećao se broj izlagača, odnosno proširila se teritorija iz kojih dolaze. Postigli smo svoj cilj i imamo izlagače iz Krajine, Kozarac, Zenice, Tešanj, tradicionalno dolaze iz Gunje (Hrvatska), kao i iz cijelog Tuzlanskog kantona”, kazao je Mersad Hasanović, predsjednik Udruženja građana “Citizen” Kalesija.

Udruženje građana “Citizen” Kalesija za najuspješnije izlagače i proizvođače su obezbijedili vrijedne nagrade. Pored izložbeno-prodajnog dijela, u sklopu sajma je održano i stručno predavanje, na kojem su izlagači se upoznali sa teoretskim aspektima i prednostima korištenja prirodnih, ekoloških resursa u proizvodnji zdrave hrane i turističkim potencijalima općine Kalesija.

Partneri u organizaciji sajma Udurženju građana “Citizen” su: Udruženje “Snaga kalesijske žene”, MSŠ Kalesija i BKC “Alija Izetbegović Kalesija”.

Pokrovitelji: Općina Kalesija, Predsjednik Skupštine TK.

https://www.facebook.com/radio.feral/posts/pfbid0oGkiQc3h2HVBQLSx5kACf3RpFwZWyToSe3nZb5x4quTY3QnfZaQAih9fNB1TUjZEl

(Neon TV)

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO