Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaDeset porodica u Kalesiji danas dobilo ključeve od novoizgrađenih stanova

Deset porodica u Kalesiji danas dobilo ključeve od novoizgrađenih stanova

Općinski načelnik Sead Džafić danas je dodijelio deset ključeva porodicama koje su ostvarile pravo na dodijelu neprofitnih stanova za socijalno stanovanje koji je su izgrađeni sredstvima od Razvojne banke, Vijeća Europe, donatora/kreditora i domaćih institucija.

Donatorska sredstva za ovaj objekat su bila oko 1,2 miliona KM a Općina Kalesija je obezbjedila zemljište i sve potrebne dokumente, tako da je vrijednost objekta oko 2 miliona KM.

Meni kao prvom čovjeku općine je zaista žao što su ovi ljudi malo duže čekali na useljenje, ali evo sve što je bilo do nas mi smo završili tako da od danas ovi stanovi su i zvanično dati na korištenje porodicama koje su u stanju socijalne potrebe, rekao je načelnik Sead Džafić.

U ovoj zgradi imamo dvadeset stanova i sada dodjeljujemo deset, dok će komisija u janurau podijeliti ostalih deset stanova onim porodicama koje su u stanju potrebe, istakao je Džafić.

Ovaj stan za mene i moje dvije djevojčice znači spas i život. Samohrana sam majka i drago mi je što imamo Općinu koja nam pomaže i koja misli o nama, kazala je Mirela Makalić koja će već sutra useliti u svoj novi dom.

Rahima Hodžić također je samohrana majka a kako kaže ovo je ostvarenje njenog sna, jer sada sa svoje troje djece ima krov nad glavom.

Nakon potpisivanja ugovora o dodjeli stanova, načelnik je zajedno sa korisnicima posjetio zgradu kako bi zajedno obišli stanove i sačinili zapisnike o primopredaji.

(Press općine Kalesija)

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno