Nedjelja, 19 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaDelegacija Vlade TK obišla naselja pogođena poplavama u Kalesiji

Delegacija Vlade TK obišla naselja pogođena poplavama u Kalesiji

Obilne kišne padavine koje su jučer prouzrokovale bujične poplave stvorile se velike probleme u općinama Sapna i Kalesija.

Područja pogođena poplavama danas su obišli premijer Vlade TK Irfan Halilagić, ministar za rad socijalnu politiku i povratak Fadil Alić i ministar MUP-a TK-a Hajrudin Mehanović.

Prilikom obilaska najugoženijih naselja na području općine Kalesija, delegacija Vlade TK je konstatovala da su vodene bujice prouzrokovale značajne materijalne štete na stambenim objektima, putnoj infrastrukturi i poljoprivrednim površinama.

Predstavnici Vlade TK su obećali pomoć i istakli da su resursi Kantona na raspolaganju i da će biti usmjereni za sanaciju nastale štete.

“Ono što je na terenu primjetno, u skoro svim slučajevima, jeste da je ljudski faktor uzročnik posljedica ovolikih razmjera. Na lokalnim zajednicama ostaje obaveza da se odlučnije pozabave sputavanjem ovakvih uzročnika”, napisao je na facebook stranici ministar Fadil Alić.

Iako će u narednim danima nadležne općinske službe izvršiti procjenu materijalnih šteta vidiljivo je da će za sanaciju posljedica uzrokovanih poplava biti potrebna podrška većih nivoa vlast.

FOTO:

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO