Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaDelegacija Općine Kalesija posjetila Gornje i Donje Hrasno

Delegacija Općine Kalesija posjetila Gornje i Donje Hrasno

Delegacija Općine Kalesija boravila je jučer u dvije mjesne zajednice Harsno Gornje i Hrasno Donje gdje su sa članovima Vijeća i građanima razgovarali o projektima koji su planirani ovogodišnjim budžetom, ali isto tako o imenima i nazivima ulica u ovim naseljenim mjestima.

Kao prioritet članovi Vijeća MZ Hrasno Donje iznijeli su rješavanje puta Paraći-Horozovina, kao i vodosnabdijevanje Horozovine te izdvajanje sredstava za adaptaciju i uređenje Doma kulture.

Kada je u pitanju MZ Hrasno Gornje glavni problem svih mještana je lokalni put koji je stradao usljed klizišta 2014.godine te je na pojedinim dionicama toliko uništen da dolazi i do oštećenja putničkih vozila, a tu je i problem sa granicama parcela u dijelu naselja gdje je došlo do pomjeranja tla.

Mi ćemo u saradnji sa nadležnim službama uraditi elaborat kada je u pitanju ovaj problem oko određivanja granica parcela i predstaviti to mještanima. Svjesni smo da postoji problem jer je tlo klizilo i do nekoliko metara pa samim tim je siguran sam dovelo do određenih problema u određivanju granice, a takvih parcela je na ovom području mnogo, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tousunbegović.

On je istakao da postoje određena novčana sredstva u budžetu kada su u pitanju ove mjesne zajednice te da će se krenuti u implementaciju projekata čim dozvole vremenski uslovi.

Prilikom posjete ovim mjesnim zajednicama članovima Vijeća je dat rok od 30 dana da izvrše određivanje i davanje naziva ulica u ovim naseljenim mjestima.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO