Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaDarko Mitrović proglašen za najboljeg nogometaša općine Kalesija u 2023.godini

Darko Mitrović proglašen za najboljeg nogometaša općine Kalesija u 2023.godini

FK Mladost Kikači osvojio je najviše priznanja u seniorskoj kategoriji, dok su najveći broj priznanja za najmlađe kategorije preuzeli članovi FK Bosna Kalesija, u okviru manifestacije proglašenja najboljih nogometaša i nogometnih ekipa općine Kalesija za 2023.godinu.

FK Mladost Kikači je proglašen za najbolju ekipu. Igrač ovog kluba Darko Mitrović je izabran za najboljeg igrača, a Nijaz Karić za najboljeg trenera.

Klub iz Kikača je u prošloj godini je osvojio Drugo mjesto u Drugoj ligi FBiH „Sjever“ i izborio plasman u finale KUP-a TK.

Sakib Hukić (FK Krušik Vukovije Gornje) izabran je za najboljeg nogometnog radnika u 2023.godini. Hukić je, između ostalog, dugi niz godina glavna poluga FK Krušik. U prošloj godini uz njegovu pomoć proširen je i produžen stadion, te izgrađene tribine u Vukovijama Gornjim.

Najbolji junior za 2023.godinu je Amar Mehanović (FK Bosna Kalesija), dok su najbolji u kategoriji kadeta Emir Musić (NK Rainci) i ekipno NK Rainci.

Žiri Nogometnog saveza općine Kalesija je za najboljeg pionira u 2023.godini izabrao Armina Ročevića (FK Bosna Kalesija), dok su ekipno najbolji pioniri FK Bosna Kalesija.

Također, FK Bosna Kalesija je dobio priznanja i za najbolje u kategoriji pjetlića, Daris Poljaković, pojedinačno i FK Bosna Kalesija, ekipno.

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza općine Kalesija posebna priznanja dobili su:Senahid Pilavdžić (NK Rainci- Rainci Gornji), Hamdo Brdanović (FK Mladost 78 -Vukovije Donje), Jasmin Pašalić (Neon TV), Nermin Spahić (FK Spreča- Rainci Donji), Eldar Šahmanović (FK Sloga Tojšići) i Rešad Alić (FK Bijeljevac – Miljanovcii i FK Bosna – Kalesija)

U sklopu manifestacije proglašenja najboljih nogometaša i nogometnih ekipa općine Kalesija za 2023.godinu proglašeni su i najbolji u Zimskoj futsal ligi, koja je ove godine po prvi put igrana u Kalesiji.

Treće mjesto osvojila je ekipa FK Mladost 78 Vukovije Donje, drugo mjesto pripalo je FK Memići, dok je pobjednik Zimske futsal lige NK Rainci – Rainci Gornji.

Organizatori Zimske futsal lige bili su Nogometni savez općine Kalesija i JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, a utakmice su igrane u SRC „Bosna“ Kalesija. 

U ime domaćina prisutne je pozdravio Damir Džafić, predsjednik NS općine Kalesija, koji je istakao da su kalesijski nogometni klubovi mnogo uradili na poboljšanju infrastrukture i zahvalio se svim klubovima na odličnoj saradnji.

Načelnik Sead Džafić je kazao da je do sada podržavao sve sportske i fudbalske klubove u Kalesiji i da su sredstva za sport svake godine sve veća. Dodao je da će svi klubovi i u budućnosti imati njegovu podršku.

Manifestacija izbora najboljih nogometaša i nogometnih ekipa općine Kalesija za 2023.godinu održana je u organizaciji Nogometnog saveza općine Kalesija.

Ovu manifestaciju su podržali Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić, kao generalni pokrovitelj, BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, kao tehnički partner i medijski pokrovitelji: Neon televizija, Radio Feral, Nezavisni kalesijski portal, Infoplus i kalesijske novine.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su članovi GKUD „Halisije“ iz Kalesije.

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO