Utorak, 7 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaDanas rasprava o Nacrtu budžeta u Vukovijama Gornjim i Donjim

Danas rasprava o Nacrtu budžeta u Vukovijama Gornjim i Donjim

Mještani MZ Vukovije Gornje u čitaonici u 16:00 i mještani MZ Vukovije Donje u Domu kulture u 18:00 sati imat će priliku da iznesu svoje prijedloge koje žele da se nađu u budžetu za narednu godinu.

Javna rasprava o najbitnijem dokumentu sinoć je održana u prostorijama čitaonice Gutići u MZ Petrovice gdje su mještani tražili da se izgradi parking prostor ispred objekta MZ, spajanje puta od Pješavice prema Staroj džamiji u Lipovicama, asfaltiranje puta pored Veterinarske stanice, rješavanje uzurpacija od strane građana kao i rješavanje autobuskih stajališta na magistralnoj cesti.

Također, mještani su tražili da se u budžet uvrste i sredstva za dovršetak igrališta za djecu ali i izgradnja novog kod hangara.

Kada su u pitanju Tojšići, zatraženo je da se u narednoj godini završi ambulanta, da se uredi korito rijeke Gribaje koja u toku kiša pravi velike probleme mještanima ovog naselja, te da se rješi problem kanalizacije u samom centru.

Zatraženo je da se izvrši adaptacija objekta stare pekare za potrebe MZ, ali isto tako i da se završi započeti projekat izgradnje ulične rasvjete Rajkovine-Pista.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO