Četvrtak, 28 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaCrveni križ Kalesija održao okrugli sto na temu: “ Značaj programa...

Crveni križ Kalesija održao okrugli sto na temu: “ Značaj programa Njege i pomoći u kući na području općine Kalesija”

Povodom obilježavanja Sedmice Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (08.-15.05.2023.godine) u Kalesiji je održan okrugli stol na temu: “Značaj programa Njege i pomoći u kući na području općine Kalesija”.

Postignute rezultate programa “Značaj programa Njege i pomoći u kući na području općine Kalesija” prezentovao je stručni saradnik Muamer Đedović.

Crveni križ Općine Kalesija pri realizaciji programa njege i brige o starijim osobama veliku podršku ima od Crvenog križa iz Švicarske, koji i finansiraju aktivnosti programa, kao i nabavku potrebnih usluga, roba…a kalesijskom Crvenog križu donirali su i automobil za sigurniji i lakši rad na terenu.

Podrška nije izostala ni od Općine Kalesija, jer je briga o starijima sugrađanima zapravo briga i odgovornost cijele lokalne zajednice.

O značaju ovog programa osim domaćina i organizatora, govorili su i predstavnici Općine Kalesija, Centra za socijalni rad Kalesija, a iskustva usluga podijelili su i korisnici, kao i drugi učesnici okruglog stola.

Njega i pomoć u kući se pruža usamljenim starijim osobama i starijim parovima kojima je potrebna zdravstvena, socijalna, individualna pomoć i pomoć u domaćinstvu, a o njima brine medicinsko osoblje, kao i edukovani i iskusni volonteri i njegovatelji.

FOTO:

Učesnici okruglog stola:

  • Crveni križ općine Kalesija
  • Švicarski Crveni križ
  • Općina Kalesija
  • Centar za socijalni rad Kalesija
  • Crveni križ Tuzlanskog kantona
  • Korisnici programa Njege i pomoći u kući
  • Članice grupa aktivnog starenja na području općine Kalesija
VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO