Utorak, 19 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaČlanovi IO SDA Kalesija pozvali predsjednicu Hasibu Kurtić da podnese ostavku

Članovi IO SDA Kalesija pozvali predsjednicu Hasibu Kurtić da podnese ostavku

Članovi Izvršnog odbora SDA Kalesija pozvali su predsjednicu OO SDA Kalesija i zastupnicu u Skupštini TK Hasibu Kurtić da podnese ostavku.

U obrazloženju zahtjeva članovi IO SDA Kalesija navode da je Hasiba Kurtić bez znanja Izvršnog odbora stranke, samoinicijativno, za ministra u Vladi TK predložila Fadila Alića, potpredsjednika OO SDA i aktuelnog vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija, čime je, kako navode, prekršila Statut stranke.

Zaključke članova Izvršnog odbora saopštio je Adnan Kamerić, potpredsjednik SDA Kalesija na press konferenciji, koja je večeras poslije 22 sata održana u prostorijama stranke.

Kako je rečeno Alić bi mogao biti imenovan za ministra za rad i socijalnu politiku u novoj Vladi TK, čije imenovanje bi trebalo biti potvrđeno u srijedu, 22.marta na sjednici Skupštine TK.

Kamerić je kazao da je Izvršni odbor SDA Kalesija za poziciju ministra u Vladi TK predložio četiri kandidata: Miralema Huremovića, Sabahudina Sakića, Mehmeda Hodžića i Jasmina Džaferovića.

Dodao je da Fadil Alić nije prijedlog SDA za ministra iz Kalesije.

Naglasio je da je Hasiba Kurtić ignorirala volju Izvršnog odbora i samoinicijativno predložila Fadila Alića za ministra u Vladi TK, čime je preuzela ingerencije IO SDA Kalesija.

Govoreći o narednim koracima, Kamerić je istakao da će delegacija Izvršnog odbora SDA Kalesija sutra (utorak, 21.mart) o ovom problemu upoznati KO SDA Tuzla, kao i predsjednika SDA BiH Bakira Izetbegovića.

Predsjednica Hasiba Kurtić i Fadil Alić, kandidat za ministra u Vladi TK nisu prisustvovali večerašnjoj sjednici IO SDA Kalesija.

Pogledajte press konferenciju:

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO