Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaČestitka Medžlisa Islamske zajednice Kalesija povodom Kurban-bajrama

Čestitka Medžlisa Islamske zajednice Kalesija povodom Kurban-bajrama

U ime Medžlisa Islamske zajednice Kalesija svim muslimanima i muslimankama, u Domovini i bošnjačkoj dijaspori upućujemo iskrene čestitke povodom nastupanja Hadži – Kurban bajrama.

Za sve sljedbenike islama Kurban-bajram je radost susretanja, dijeljenja i darivanja. U danima Kurban-bajrama učvršćujemo i ojačavamo rodbinske i komšijske veze. Kurban-bajram je jedinstvena prilika da vjernik shvati da su mu ovi mubarek-dani podsticaj na činjenje dobra, na saradnju i razumjevanje.

Za mubarek-dane Kurban-bajrama vezana je i dužnost obavljanja hadža, jedne od pet glavnih islamskih dužnosti. Našim hadžijama, koji su sada u najsvetijim mjestima Arabije, želimo da im hadž bude kabul i mebrur. Na Hadži-Kurban bajram Allah Milosni spušta radost na robove Svoje i sva ta radost muslimanska je veliki ibadet Njemu, Jednom i Jedinom.

Muslimani i muslimanke, ova četiri dana Velikog Bajrama, vaši su dani za porodičnu radost, za rodbinska i komšijska susretanja, za razmjenu međusobne pažnje i prigodnih hedija.

Neka su svim pripadnicima islama, muslimanima i muslimankama, Kurban-bajramske namjere čiste, neka im se za ovaj Bajram desi korekcija svijesti, neka im potomci budu ISMAILOVSKOG SOJA, te neka im prinošenje žrtve i svi drugi ibadeti budu kabul kod Boga Dragog.

Hadži – Kurban bajram mubarek olsun!

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO