Nedjelja, 28 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaCentar za socijalni rad obilježio Dan osoba sa invaliditetom

Centar za socijalni rad obilježio Dan osoba sa invaliditetom

Centar za socijalni rad Kalesija danas je organizovao obilježavanje Dana osoba sa invaliditetom gdje su u saradnji sa kalesijskim udruženjima koja okupljaju ovu ranjivu kategoriju organizovali niz aktivnosti sve sa ciljem da pokažu da su tu za osobe sa invaliditetom.

Podršku u ovom projektu obilježavanja Dana osoba sa invaliditetom pružila je i lokalna zajednica, odnosno Općina Kalesija na čelu sa načelnikom.

U ime načelnika prisutnima se obratila Hata Mujčinović šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti koja je kazala da se osobe sa invaliditetom još uvijek bore za svoja prava i svoj status u društvu.

Općina  Kalesija izdvaja sredstva za sve osobe sa invaliditetom i za one koji su u stanju potrebe i tako će biti i nastavljeno u budućnosti istakla je Mujčinović.

Direktor JU Centra za socijalni rad Muhamed Majdančić pohvalio je dosadašnju saradnju sa Općinom, ali isto tako je kazao da ustanova u kojoj je on direktor stoji na raspolaganju svim udruženjima i članovima i do sada su nebrojeno puta pomagali njihove aktivnosti, ali je pohvalio i Organizaciju GIZ koji su također dali veliku podršku.

JU Centar za socijalni rad ima veoma dobru saradnju sa organizacijom GIZ koja je nebrojeno puta pomagala projekte koji su za dobrobit lokalne zajednice, a ovih dana se provodi i projekat uređenja prostorija za arhivu centra, što će uveliko olakšati rad uposlenika, rekao je Majdančić. 

​​​​​​U ime organizacije GIZ danas je zahvalnicu primila Hatidža Tomić koja se zahvalila JU Centar za socijalni rad koji vode brigu o svim kategorijama stanovništva, a posebno o osobama koje su u stanju potrebe te je najavila i nove aktivnosti i saradnju sa ovom ustanovom.

Zahvalnice su uručene i svim kalesijskim udruženjima koje okupljaju osobe sa invaliditetom, kao i Neon Televiziji koja svakodnevno izvještava i promoviše rad Centra kroz svoje emisije sve sa ciljem pomoći osobama u stanju socijalne potrebe.

(Press općine Kalesija)

 

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO