Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaBKC Kalesija: Večeras, u 17 sati, promocija romana „Šta su meni ptice“...

BKC Kalesija: Večeras, u 17 sati, promocija romana „Šta su meni ptice“ Fajke Kadrića

Večeras, u petak, 2. decembra 2022. godine, sa početkom u 17,00 sati, u velikoj sali kalesijskog BKC-a, održat će se promocija knjige “Šta su meni ptice” autora Fajke Kadrića.

Roman je napisan prema kazivanju Ekrema Redžića, ratnog kurira na relaciji Cerska-Kladanj i govori nam priču o svim strahotama koje rat donosi. Čitajući roman postajemo dio ratnog pakla, kroz maestralno pripovjedanje Kadrića, imat ćemo blizak susret sa izvornim zlom koje rat donosi. Vidjet ćemo vlastitim očima najgore, ali i ono najbolje od ljudi u teškim vremenima.

Ovaj roman je za nepunu godinu već doživio tri izdanja i naišao na odličan prijem kod književne i kritike i publike.

Osim autora, o knjizi će govoriti još i prof. dr. Mirsad Kunić, professor na Filozofskom fakultetu u Tuzli, i Fahrudin Sinanović, novinar i književnik. Moderator će biti profesorica Halima Dukić.

Fajko Kadrić je do sada objavio dvije knjige pripovjedaka “Ko još pjeva dok umire” i “Ordijski mujezin”, te romane “Protokol posrnulih”, “Udovičke zemlje” i “Šta su meni ptice”. Rođen je u Skugriću (Vlasenice), živi, i piše, u Kalesiji. Dobitnik je nekoliko književnih nagrada.

Organizatori promocije su JU BKC  “Alija Izetbegović” Kalesija i BZK Preporod Kalesija.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO