Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaBKC Kalesija: Večeras predstava „Ko je lud“

BKC Kalesija: Večeras predstava „Ko je lud“

Kalesijci će danas i večeras biti u prilici da gledaju hit predstavu KO JE LUD. Riječ je o predstavi koja je rađena po motivima jednočinke “IDIOT” Muza Pavlova, u dramatizaciji i adaptaciji Nedžme Čizmo i režiji Mirze Begovića. U predstavi igraju Zlatan Školjić i Adem Smailhodžic, (glavni glumci filma Amanet), sa stalnim angažmanom u BNP-u Zenica.

Radi se o komediji koja se na jedan duhovit način poigrava sa našom zbiljom i svakodnevnicom. Pacijent dolazi kod doktora tražeći potvrdu da je normalan, i tu počinje priča. Radnja predstave prati čovjeka koji dolazi kod psihologa i traži uvjerenje. Naizgled jednostavan zadatak pretvara sa u ispit u kojem se više ne zna ko je lud.

U ovoj komediji karaktera prikazuje se sav besmisao “ganjanja papira”, koji je manje više sličan u svim ex Yu republikama. Kroz smijeh i komediju, predstava govori o bitnim problemima naše svakodnevnice, našeg društva, inteligentno progovara o mjerama i granicama ljudske banalnosti i svijesti, na šta je to sve čovjek spreman.

Predstava se igra, u ponedjeljak 6. maja, na sceni BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija. Za učenike predstava počinje u 12,00 sati po cijeni od 5 KM, a za sve ostale istog dana u 19,00 sati.

Neon TV

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO