Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaBKC Kalesija: Uskoro starta „Škola slikanja“, raspisan Javni poziv za odabir polaznika

BKC Kalesija: Uskoro starta „Škola slikanja“, raspisan Javni poziv za odabir polaznika

„Škola slikanja sa izložbom“ naziv je projekta kojeg i ove godine organizuje JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.
Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija nastavlja aktivnosti na popularizaciji likovne umjetnosti te i u ovoj godini, uz podršku Općine Kalesija, partnerskih organizacija i pojedinaca, raspisuje Javni poziv za odabir polaznika „Škola slikanja sa izložbom 2024“.

Sa polaznicima Škole slikanja radit će istaknuti umjetnik Adil Mešanović, diplomirani pedagog-psiholog i nastavnik predškolskog odgoja i obrazovanja. Član je ULUTK-a, i do sada je imao šest samostalnih i više od 30 kolektivnih izložbi.

Javni poziv ostaje otvoren sedam dana ili do popune mjesta polaznika. Prijave se mogu izvršiti putem kontakt telefona 035 631 881, putem Facebook stranice BKC-a (BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija), ili lično radnim danima od 08:00 do 16:00 sati u Bosanskom kulturnom centru „Alija Izetbegović“ Kalesija.
Prijaviti se mogu djeca školskog uzrasta od 12 godina i starija, a i odrasli.

Po okončanju javnog poziva sa prijavljenim kandidatima će se upriličiti sastanak na kojem će se izvršiti podjela u radne grupe i prezentirati plan održavanja radionica. Maksimalan broj polaznika je 30.

Kao i prethpodnih godina, i ove godine, nakon okončanja „Škole slikanja“, izvršit će se dodjela certifikata polaznicima i organizirati izložba njihovh radova.
Upis je besplatan.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO