Utorak, 30 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaBKC Kalesija: U petak, u 18,00 sati, tribina „Palestina – ispit čovječanstva“

BKC Kalesija: U petak, u 18,00 sati, tribina „Palestina – ispit čovječanstva“

Dok traje genocid nad Palestincima, koji čine cionističke snage,  u svijetu je sve više onih koji dižu glas protiv nezapamćenih zlodjela koje čini izraelska vojska. Održavaju se protestni skupovi,skupovi podrške za Palestinu, pišu se otvorena pisma… To je ono što običan čovjek može učiniti.

U znak podrške plestinskom narodu, u Kalesiji, u organizaciji UG „Mladi muslimani“ Sarajevo, u petak, 15. decembra, sa početkom u 18,00 sati, održat će se tribina o temi „Palestina – ispit čovječanstva“.

Na tribini će govoriti Muharem-ef. Mešanović, glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, dr. Ghassan Husni, iz Palestine, Adnan Pejčinović, urednik portala „Bosanska misao“, i Sanadin Voloder, sekretar UG Mladi muslimani.

Očekuje se da će ovoj tribini prsustvovati veliki broj Kalesijaca, koji će na taj način iskazati podršku palestinskom narodu u Gazi,na Zapadnoj Obali i u cijeloj Palestini.

Nakon tribine posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa izdanjima Udruženja “Mladi muslimani” koja su posvećena Palestini: Grace Halsell „Poziv Božije ruke – zašto se milioni ljudi mole za brzo uznsenje – ili uništenje planete Zemlje“, dr. Huseijin Omerović „Zločini nad djecom Gaze, Palestina, Vlasenice, Bosna i Hercegovina – komparativna studija“, John J. Mearsheimer i Stephen M. Walt „Izraelski lobi i vanjska politika Sjedinjenih Država“, “Čovjeka trebamo – izbor iz radova Mladih muslimana.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO